Janssen’: ‘Niet de mooiste winst van deze week’

Gisteravond stond voor Nederland op het World Port Tournament in het teken van de revanche op Curaçao. Het team van bondscoach Steve Janssen won in een spannende wedstrijd met 5-4 en heeft nog alle kansen om in de finale te komen. “Het was misschien niet de mooiste winst van deze week, maar wel een hele nuttige”, aldus bondscoach Steve Janssen.

De Belgische manager blikt op de wedstrijd terug met de volgende woorden: “We hadden iets meer spankracht, maar het was redelijk hetzelfde verhaal als afgelopen dinsdag. Dit keer stond er een rechtshandige pitcher aan de kant van Curaçao op de heuvel. Maar ook tegen hem hadden we het erg moeilijk. We kwamen er gewoon niet door.”

Even leek het ook mis te gaan in de vijfde inning tegen de formatie van Johnny Balentina. De 0-3 achterstand was snel weer verdwenen: “Gelukkig hebben we bij de achterstand de rug gerecht en weer gelijkgetrokken. Het was misschien niet de mooiste winst van deze week, maar wel een hele nuttige”.

Verwachtingen

Over de verwachtingen voor de laatste dagen van het toernooi is Janssen duidelijk: “Als Cuba gewoon wint van Curaçao, dan heeft deze wedstrijd geen zin gehad. Maar ze moeten wel vol aan de bak.” En over de wedstrijd tegen Chinese Taipei is hij eveneens stellig: “Wij staan met de rug tegen de muur. Maar dat geldt ook voor Chinese Taipei.”

Startend pitcher Kevin Heijstek scheen ook zijn licht over de wedstrijd: “Ik gooide de eerste vier innings goed. De vijfde slagbeurt ging minder en scoorden zij de eerste punten. Gelukkig had onze slagploeg daar een antwoord op en hebben we uiteindelijk gewonnen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page