Drie persoonlijke prijzen voor Nederland

Internationals Dwayne Kemp, Stijn van der Meer en Michael Duursma hebben vanmiddag na de verloren finale van het World Port Tournament alsnog voor Nederlands succes gezorgd. De drie spelers van Oranje mochten in Rotterdam een persoonlijke prijs ophalen.

Dwayne Kemp werd vanmiddag in het Neptunus Familiestadion beloond voor zijn uitstekende toernooi. Op het derde honk liet hij bijzondere veldacties zien. Hij ging slechts eenmaal in de fout. Bovendien werd hij met acht honkslagen in zes wedstrijden (.400) de beste slagman van Nederland. Daarvoor mocht Kemp niet alleen de prijs ophalen voor Beste slagman van het toernooi, maar werd hij door het publiek bovendien uitgeroepen tot Most Popular Player.

Ook Stijn van der Meer viel in de prijzen. Hij werd uitgeroepen tot Beste Rookie. De speler van UVV kwam in vijf wedstrijden tot een slaggemiddelde van .286. Hij sloeg één driehonkslag en scoorde tweemaal. De korte stop maakte dit toernooi twee fouten.

Meest Waardevolle Speler

De Donald Bax Press Award ging naar tweede honkman Michael Duursma. De speler van L&D Amsterdam bleef in Rotterdam verdedigend foutloos en kwam tot zes honkslagen (.273).

Drie andere prijzen gingen naar toernooiwinnaar Cuba. De Meest Waardevolle Speler van het toernooi werd Yulieski Gourriel. Hij was dit toernooi de beste slagman bij Cuba met zeven hits (.304), waaronder twee tweehonkslagen en één driehonkslag. De binnenvelder bleef in Rotterdam verdedigend foutloos en leidde daarmee zijn ploeg vandaag naar de vijfde titel op het World Port Tournament.

Beste pitcher

Zijn ploeggenoot Alexander Malleta werd gekroond tot Homerun King. Hij sloeg donderdag in de wedstrijd tegen Chinese Taipei de enige homerun van dit toernooi. Ismel Jiménez werd uitgeroepen tot Beste pitcher. Hij stond in 15 2/3 inning geen enkel punt toe, gooide achttien keer drie slag en kreeg slechts acht honkslagen tegen. Tweemaal werd hij voor Cuba winnend werper.

Tijdens de prijsuitreiking wilde de organisatie van het World Port Tournament enkele oud-spelers eren door hun een prijs uit te laten reiken. Dat bracht onder meer Hudson John, Hamilton Richardson, Eric de Bruin en Marcel de Bruijn op het veld van het Neptunus Familiestadion.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page