Steve Janssen: ‘We gaan er nog één potje tegenaan’

De wedstrijd tegen Chinese Taipei werd vanavond gewonnen met 0-3 na een spannend wedstrijdverloop. Bondscoach Steve Janssen was erg tevreden over zijn team en zijn pitchers in het bijzonder. Daarmee heeft Nederland zich geplaatst voor de finale tegen Cuba. Bondscoach Steve Janssen: “We gaan er nog één potje tegenaan”.

“We hebben een fantastische Diegomar Markwell op de heuvel gehad”, blikt Janssen terug. “Ik had hem graag zijn complete wedstrijd gegund. Het aantal gegooide ballen liet dat wel toe. Maar ik moest toch de beslissing nemen om hem te vervangen. Ik ga er vanuit dat hij dat niet erg vindt, gezien het resultaat.”

Ook closer Bayron Cornelisse had het goed gedaan volgens Janssen. “Ik heb geen enkel moment getwijfeld aan de overwinning. Ook niet met lopers van Chinese Taipei op twee en drie. Cornelisse heeft het echt uitstekend gedaan met zijn leeftijd en de druk van volle tribunes.”

Juiste momenten

Aanvallend sloeg Nederland op de juiste momenten toe. “Shaldimar Daantji kwam op het honk, terwijl er al twee spelers uit waren gegaan. Daarna wist hij een honk te stelen en kwam Michael Duursma door met een tweehonkslag om de score te openen. Twee innings later profiteren wij van een veldfoutje van Chinese Taipei en straffen dat heel goed af. Wij zetten dan druk met snelle honklopers. Daardoor worden er fouten gemaakt aan de kant van Chinese Taipei.”

Daarmee krijgt het World Port Tournament de droomfinale tussen Nederland en Cuba. Janssen: “Ik denk dat iedereen er vooraf voor had getekend om een finale tegen Cuba te kunnen spelen. We gaan er nog één potje tegenaan.”

Scherp

Tweede honkman Michael Duursma was blij met zijn binnengeslagen punt in de vijfde inning. “Het was een pitchersduel zoals veel van de wedstrijden die wij spelen. Ik sta er niet meer van te kijken als Diegomar Markwell op de heuvel staat. Hij kan geweldig gooien. Dan komen er een paar belangrijke honkslagen en komen er een paar jongens op het honk. Deze wedstrijd was ik dus de degene die het eerste punt binnensloeg.”

Duursma had vooraf al alle vertrouwen in de goede afloop tegen Chinese Taipei: “Je kon wel zien hoe wij het veld betraden. Vanaf de eerste inning vond ik dat we scherp speelden. De pitcher van Chinese Taipei heeft een aantal aanpassingen in zijn worpen moeten maken dus dat was even wennen.”
Hij kijkt uit naar de finale en is dik tevreden over het toernooi: “Ik heb er heel veel zin in. Dit is mijn vijfde World Port Tournament, maar veruit het leukste qua sfeer. Complimenten daarom ook voor de organisatie.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page