Moesquit ontslagen door Los Angeles Angels

Na Curt Smith is deze maand een tweede Curaçaose speler door zijn Amerikaanse profclub aan de kant gezet. Los Angeles Angels heeft gisteren de verbintenis verbroken met tweede honkman Kevin Moesquit. Hij kwam op dat moment uit voor het Class A-team Burlington Bees.

De 22-jarige Moesquit, die in 2010 nog voor het nationale Antilliaanse team uitkwam tijdens de Centraal Amerikaanse en Caribische Spelen, was dit jaar begonnen aan zijn derde profseizoen. De binnenvelder van Curaçao kende een opmerkelijke carrière. Want hoewel hij niet hoger kwam dan Class A, werd hij al wel tweemaal door Los Angeles Angels uitgenodigd voor Spring Training van de hoofdmacht.

In 2012 debuteerde hij in de hoofdmacht met een tweepunten-homerun in zijn allereerste slagbeurt. Hij speelde uiteindelijk twee wedstrijden. Tijdens Spring Training in 2013 volgde nog een derde wedstrijd.

Voorrang

Moesquit stond al op jonge leeftijd in de belangstelling van Amerikaanse profclubs en kreeg zo direct op zestienjarige leeftijd de kans om een profcontract te tekenen. Hij gaf echter zijn studie op Highlands Christian High School in Pompano Beach voorrang. Nadat hij zijn studie had afgerond, ging hij in op een aanbieding van Los Angeles Angels of Anaheim, die hem in 2010 in de zeventiende ronde had gedraft.

In de Minor League kwam Moesquit verdeeld over drie teams tot 205 wedstrijden met 184 honkslagen (.243), waaronder 34 tweehonkslagen, drie driehonkslagen en drie homeruns. Hij wist 32 honken te stelen. Bij het Rookie League-team AZL Angels (2011) en de Class A-teams Cedar Rapids Kernels (2012) en Burlington Bees (2013) speelde hij op een groot aantal plaatsen in het binnen- en buitenveld. Voornamelijk werd hij ingezet als tweede honkman.

Einde

Moesquit werd gisteren ontslagen door Burlington Bees, het Class A-team van Los Angeles Angels. Daarmee is vooralsnog na drie seizoenen een einde gekomen aan de profcarrière van de honkballer van Curaçao. Moesquit is de tweede Curaçaose speler deze maand, waarvan zijn profcontract is ontbonden. Donderdag werd eerste honkman Curt Smith al aan de kant gezet door Minnesota Twins.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page