Curt Smith terug bij Lincoln Saltdogs

Curt Smith is gisteravond teruggekeerd bij Lincoln Saltdogs, het team uit de onafhankelijke profcompetitie American Association. De Nederlandse international sloeg een tweehonkslag en homerun voor vier punten in de met 12-3 gewonnen wedstrijd voor zijn ploeg.

Smith werd vorige week donderdag door Minnesota Twins ontslagen. Lang op een nieuwe club hoefde de Nederlandse international niet te wachten. De Amerikaanse profclub Lincoln Saltdogs wilde de honkballer van Curaçao maar wat graag terug hebben. Eerder was Smith in 2011 ook al succesvol voor deze ploeg uit de onafhankelijke profcompetitie. Voor Lincoln Saltdogs sloeg hij in dat haar in 78 wedstrijden 104 honkslagen (.335), waaronder negen homeruns.

Bij zijn rentree gaf Smith gisteravond direct zijn visitekaartje af. In de eerste inning van de wedstrijd tegen Amarillo Sox sloeg hij eerst twee punten binnen met een daverende tweehonkslag om vervolgens in de vijfde inning met één speler aan boord de bal over de omheining van het Haymarket Park te rammen. Met zijn vier binnengeslagen punten en twee gescoorde runs leidde Smith zijn ploeg naar een ruime 12-3 zege.

Smith speelde vijf seizoenen als profhonkballer voor St. Louis Cardinals, Miami Marlins en Minnesota Twins. Zijn contract bij de club uit Miami verdiende hij in 2012 na zijn goede optreden voor Lincoln Saltdogs. Via een tweede optreden bij die club hoopt Smith uiteindelijk op een nieuwe terugkeer in de Amerikaanse Minor League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page