Druk op Van den Hurk neemt toe

Moeilijke tijden voor Rick van den Hurk in de Koreaanse profcompetitie KBO. De 28-jarige pitcher van de Samsung Lions is dinsdag na de verloren wedstrijd tegen de SK Wyverns voor de tweede keer dit seizoen teruggestuurd naar de Koreaanse Minor League. Van den Hurk bracht na die wedstrijd zijn verliesrecord op 3-5 met een verdiende puntengemiddelde van 4.50 in dertien wedstrijden.

Navraag bij Yoo Jee-ho van het Koreaanse Yonhap News Agency leert dat Van den Hurk zou starten in de wedstrijd tegen de Hanwha Eagles op 14 juli. Maar in plaats daarvan heeft Samsung Lions manager Ryu Joong-il besloten om de Nederlander terug te sturen naar de Minors, zodat hij zich kan herstellen en terug kan komen na de onderbreking voor de Koreaanse All Star Game van 19 juli.

Ryu omschreef het als volgt: “Rick sukkelt met zijn controle en uithoudingsvermogen.” Van den Hurk krijgt nu een persoonlijke coach toegewezen. Jee-Ho voegt daarbij toe: “Van den Hurk heeft ook geworsteld met lopers op de honken. Hij is een grote kerel en heeft moeite met zijn snelle stap. Lopers zijn daardoor succesvol geweest in het stelen op hem in 24 van de 26 pogingen. Hij gedijt in zijn grote beweging volgens manager Ryu en hij zou niet zo effectief zijn als hij probeerde om zijn vorm te veranderen. Het lijkt er dan ook niet op dat er plannen zijn om hem te dwingen iets aan zijn beweging te veranderen. Rick heeft zijn momenten vroeg in het seizoen gehad, maar heeft echt gevochten met zijn vorm sinds eind mei. Ik denk dat er gewerkt gaat worden aan zijn aangooi naar het eerste honk om daarmee te proberen om hem terug te laten keren naar zijn vertrouwde vorm.”

Problemen

Van den Hurk verloor drie van zijn laatste vier wedstrijden. Afgelopen dinsdag kreeg hij acht honkslagen en drie verdiende punten tegen in vier innings van de wedstrijd tegen SK Wyverns. In 76 innings gooide de Nederlander 67 keer drie slag en 26 keer vier wijd. Hij stond 74 honkslagen, waaronder vier homeruns, toe.
Danny Kurtz van de vooraanstaande Engelstalige MyKBO website bevestigt de druk op Van den Hurk en geeft aan dat niet alleen de Nederlander op dit moment problemen heeft binnen het team. Ook de 25-jarige Dominicaanse pitcher Aneury Rodriquez (ex-Tampa Bay Rays, red.) is 4 juli jongstleden teruggestuurd naar de Minors om te herstellen van een lichte armblessure.

Hoewel Samsung Lions nog steeds op de eerste plaats in de KBO staat, is de druk op het management groot. Volgens Kurtz is de verwachting dat Van den Hurk nog één kans krijgt: “Ze laten hem niet zomaar gaan, omdat er in verhouding tot Koreaanse spelers een hoop geld voor hem is betaald.” Dit zou € 170.000 salaris zijn met nog bijna € 35.000 extra als tekengeld.  Kurtz: “Ik verwacht daarom vooralsnog geen actie van de kant van Samsung.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page