L&D Amsterdam slaat toe met lange bal

Terwijl de overige hoofdklasseteams nog genieten van een laatste week rust, hebben Corendon Kinheim en L&D Amsterdam vanavond de hoofdklasse hervat met de eerste wedstrijd uit de serie van drie duels. Daarin besliste L&D Amsterdam het duel in het slagperk via drie tweehonkslagen en één driehonkslag.

Voor beide teams was het de eerste wedstrijd sinds zondag 23 juni. De onderbreking voor het World Port Tournament had de Amsterdamse honkballers duidelijk goed gedaan. Corendon Kinheim hervatte de competitie vanavond met een serie overwinningen van vijf wedstrijden. L&D Amsterdam had het eerste deel van de competitie afgesloten met drie nederlagen op rij.

Kinheim had door dat resultaat de tweede plaats in het klassement overgenomen van L&D Amsterdam en had koploper DOOR Neptunus na de serie tegen de Amsterdammers zelfs in kunnen halen. In het Pim Mulierstadion sloegen de Amsterdammers echter toe. De formatie van hoofdcoach Sidney de Jong kwam tot negen hits. Vier daarvan waren goed voor extra honken en waren vanavond bovendien beslissend.

Productieve avond

Jesse Aussems (vier wijd) kon al in de tweede inning vanaf het eerste honk scoren op een diepe tweehonkslag van Bas Nooij. Een slagbeurt later opende Björn Hato de aanval met een driehonkslag op de eerste pitch om even later te scoren op een opofferingsslag van Kenny Berkenbosch.

Het derde en laatste Amsterdamse punt werd in de vijfde inning een feit na tweepitters van Kenny Berkenbosch en Percy Isenia. Aangewezen slagman Isenia had uiteindelijk de meest productieve avond met drie honkslagen. Catcher Bas Nooij en midvelder Roeland Henrique Jr. sloegen elk twee van de negen Amsterdamse hits.

Gelijkmaker

Kinheim-pitchers David Bergman (5-2-7-1 in zes innings) en Jean Paul Gulinck (3-1-1-0) gooiden samen acht keer drie slag in acht innings, maar misten ondersteuning in het slagperk. Pas bij de 0-3 achterstand kon Corendon Kinheim iets doen aan de achterstand. In de zesde inning kreeg Kinheim voor het eerst een loper op het derde honk. Dat gebeurde na honkslagen van Ramiro Balentina, Bryan Engelhardt en Roy Seltenrijch. Met een grondbal naar het derde honk bracht Niels van Weert hierna het eerste Haarlemse punt over de thuisplaat.

In de negende inning kreeg Kinheim nog kans om de wedstrijd te keren. Roy Seltenrijch (vier wijd) kon na een gestolen honk scoren op een tweehonkslag van Remco Draijer. Daarmee kreeg de thuisploeg de gelijkmaker in scoringspositie. Met twee man uit schakelde closer Jurrian Koks echter René Cremer met drie slag uit om de winst te bezegelen.

Waardige vervanger

De verdediging van L&D Amsterdam werd vanavond niet geleid door Rob Cordemans. De vaste starter voor de donderdagavond van L&D Amsterdam was zondag nog de startend pitcher voor Nederland in de verloren finale van het World Port Tournament en is mogelijk pas later dit weekeinde inzetbaar. Kevin Heijstek (5-2-6-1) bleek echter een waardige vervanger op deze donderdagavond. Hij stond in zeven innings slechts zes honkslagen toe voor zijn vierde seizoenszege.

Corendon Kinheim en L&D Amsterdam vervolgen de serie zaterdagmiddag met de tweede wedstrijd. Die wordt opnieuw gespeeld in het Haarlemse Pim Mulierstadion. Voorafgaand aan de derde wedstrijd op zondag, wordt ook nog het restant van de wedstrijd van 20 april overgespeeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page