Hainley Statia verbreekt homerunrecord

Hainley Statia heeft dinsdagavond in dienst van Nashville Sounds (Triple A) een persoonlijk record gebroken. De Nederlandse international sloeg in de wedstrijd tegen Alberdeen Ironbirds voor de vierde maal dit seizoen een bal over de omheining. Nog niet eerder sloeg Statia vier homeruns in één seizoen. Des te opmerkelijker is het dat hij dit deed in een tijdsbestek van vijf wedstrijden.

De 27-jarige Hainley Statia, momenteel onder contract bij Milwaukee Brewers, begon in 2005 als profhonkballer bij Los Angeles Angels. In zijn eerste seizoen sloeg hij twee homeruns voor het Rookie League-team Orem Owls. In datzelfde seizoen volgde nog een homerun voor Rancho Cucamonga Quakes. Dit aantal wist hij in slechts één seizoen eenmaal te evenaren. In 2007 sloeg hij drie homeruns voor Rancho Cucamonga Quakes.

Zes jaar later heeft Statia dat record nu verbroken. Na zijn drie homeruns in 2007 had Statia nog maar vier homeruns geslagen om zijn totaal voor aanvang van dit seizoen op elf in negen jaar te brengen. Maar de afgelopen week sloeg hij er al vier in vijf wedstrijden. Hij deed dat in de serie tegen Memphis Redbirds op 5 en 6 juli en tegen Albuquerque Isotopes op 8 en 9 juli. Dinsdag sloeg hij zijn vierde homerun in de uitwedstrijd tegen Albuquerque. Hij scoorde daarmee in de vierde inning het enige punt voor zijn ploeg in de met 10-1 verloren wedstrijd. Het leverde hem gisteren een welverdiende dag rust op.

Xander Bogaerts

Statia heeft nu in zijn laatste 24 slagbeurten vier honkslagen. Allemaal homeruns. Zijn laatste homerun voor die indrukwekkende serie was op 30 juli 2011. De honkballer van Curaçao staat momenteel op een slaggemiddelde van .256 met 32 gescoorde en achttien binnengeslagen punten.
Statia is aan zijn vierde seizoen op Triple A-niveau begonnen. Hij speelde inmiddels 156 wedstrijden in de hoogste Minor League-competitie, maar wist tot dusver in negen profseizoenen nog nooit de Major League te bereiken.

In datzelfde tijdsbestek sloeg een andere Nederlandse international twee homeruns voor Pawtucket Red Sox (Triple A). Korte stop Xander Bogaerts sloeg op 7 juli in de wedstrijd tegen Rochester Red Wing en gisteravond in de wedstrijd tegen Lehigh Valley IronPigs homeruns om zijn totaal voor dit seizoen op zes te brengen. Met een slaggemiddelde van .268 is Bogaerts een belangrijke kandidaat om later dit seizoen zijn debuut te maken bij Boston Red Sox in de Major League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page