Jonathan Schoop terug op het veld

Jonathan Schoop heeft voor het eerst in twee maanden weer een wedstrijd gespeeld. De Nederlandse international, één van de grootste talenten uit de Minor League, rondt momenteel zijn revalidatie af bij GCL Orioles in de Rookie League. Lange tijd stond de 21-jarige Nederlandse international buitenspel met een stresfractuur in zijn onderrug.

Schoop begon het seizoen bij het Triple A-team Norfolk Tides, waar ook de Curaçaose pitcher Jair Jurrjens voor uitkomt. Hij speelde 34 wedstrijden met 34 honkslagen (.268), waaronder drie homeruns. Op zondag 12 mei speelde hij zijn laatste wedstrijd voor dit team. Hij sloeg drie hits, waaronder een homerun om daarmee voor drie binnengeslagen punten te zorgen.

Hij kreeg echter last van zijn rug, waardoor hij in de daaropvolgende wedstrijden uit de line-up moest worden gehouden. Vier dagen later werd hij zelfs op de disabled list te zetten. Zijn rugblessure hield hem uiteindelijk twee maanden aan de kant. Woensdag 26 juni kon hij voor het eerst weer deelnemen aan slagtraining.

Rentree

Afgelopen dinsdag volgde zijn rentree in een officiële wedstrijd. Schoop is tijdelijk ingedeeld bij het Rookie League-team GCL Orioles. Naar verwachting blijft hij een week bij dit team om aan zijn vorm te werken, voordat hij weer terugkeert bij Norfolk Tides. Gisteravond volgde zijn tweede wedstrijd. Hij sloeg twee hits, waaronder een tweehonkslag. Daarmee sloeg hij twee ploeggenoten binnen en scoorde hij twee runs.

Schoop, die deze maand in verband werd gebracht met Chicago is een belangrijke kandidaat om later dit seizoen zijn debuut voor Baltimore Orioles te maken in de Major League. In het afgelopen naseizoen gooide Schoop al hoge ogen tijdens de Arizona Fall League. In maart bereikte hij met het Nederlands honkbalteam de halve finales van de World Baseball Classic.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page