Balentien en Jones slaan eerste grandslam in Japan

Nog voor de onderbreking voor de Japanse All Star Game heeft Wladimir Balentien al zijn eigen homerunrecord in de Nippon Professional Baseball geëvenaard. De Nederlandse international sloeg gisteren twee homeruns, waaronder een grandslam-homerun. Een week geleden sloeg ook Andruw Jones de bal met volle honken al over de omheining.

Voor beide spelers was het de eerste grandslam-homerun uit hun Japanse profcarrière. Jones sloeg vorige week zondag met zijn homerun vier punten binnen in de met 0-7 gewonnen wedstrijd tegen Fukuoka Softbank Hawks. Hij werd daarmee de eerste buitenlandse speler voor Tohoku Rakuten Golden Eagles met een grandslam sinds José Fernandez dat deed op 23 september 2008.

Balentien sloeg gisteravond in de met 8-3 gewonnen wedstrijd tegen Hiroshima Toyo Carp twee homeruns, waaronder een grandslam-homerun in de tweede inning. Hij kwam daarmee tot vijf binnengeslagen punten. Zijn tweede homerun was bovendien de derde homerun in drie opeenvolgende slagbeurten. Het was zijn zesde wedstrijd van het seizoen met minimaal twee homeruns.

Record

Met zijn homeruns in de eerste en tweede inning evenaarde Balentien zijn eigen homerunrecord. Zowel in 2011 als 2012 kwam hij voor Rakuten Eagles tot 31 homeruns. In 2011 sloeg hij daarmee de meeste homeruns in de Central League. Een jaar later was hij zelfs de Homerun King voor zowel de Central als Pacific League.

Met het tempo van Balentien nu is de Nederlandse international hard op weg om het Japanse homerunrecord te verbreken. Dat record is in handen van de Japanse Hall of Famer Sadaharu Oh (1964), Tuffy Rhodes (2001) en Alex Cabrera (2002). Zij sloegen elk 55 homeruns in één seizoen. Balentien is op koers voor een totaal van zestig homeruns.

Klassering

Door zijn 31 homeruns heeft Balentien momenteel een slaggemiddelde van .316 met in totaal 75 honkslagen. Daarmee heeft hij vooralsnog zijn slaggemiddelde fors verbeterd ten opzichte van 2011 (.228) en 2012 (.272). De Nederlandse international kwam in 66 wedstrijden tot zeventig binnengeslagen punten en 49 gescoorde punten. De goede prestaties hebben Yakult Swallows vooralsnog niet aan een goede klassering geholpen. De ploeg van Balentien staat momenteel op de vijfde plaats in de Central League.

De Rakuten Eagles van Andruw Jones gaan met 45 zeges momenteel aan de leiding in de Pacific League. Jones heeft op dit moment een slaggemiddelde van .232 met zestig honkslagen, waaronder zeventien homeruns in 78 wedstrijden. Jones produceerde tien tweehonkslagen, één driehonkslag, sloeg 48 punten over de thuisplaat en scoorde 43 keer.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page