Kevin Moesquit naar Goldeyes

De 22-jarige Kevin Moesquit heeft een nieuwe profclub gevonden. De honkballer van Curaçao werd vijf dagen geleden door Los Angeles Angels ontslagen en vervolgt zijn carrière nu bij Winnipeg Goldeyes, dat uitkomt in de onafhankelijke American Association.

Moesquit is daarmee de tweede speler van Curaçao die dit seizoen onder contract staat bij Winnipeg Goldeyes. De Nederlandse international Yurendell de Caster begon zijn seizoen bij deze club van manager Rick Forney. Hij speelde dit jaar echter geen wedstrijden voor dit team. Begin mei kreeg De Caster van zijn club toestemming om bij Acereros del Norte terug te keren in de Triple A Mexican League.

De Caster stond sinds april 2012 onder contract bij Winnipeg Goldeyes. Vorig jaar kwam hij tot een slaggemiddelde van .327 met 112 honkslagen, tien homeruns en 68 binnengeslagen punten.

Homerun

Vandaag heeft Winnipeg Goldeyes zich versterkt met de talentvolle Moesquit, die bij zijn debuut voor de hoofdmacht van Los Angeles Angels in zijn eerste slagbeurt in Spring Training direct een homerun sloeg. Om plaats te maken voor Moesquit werd veteraan Mike Coles verhuisd naar Lincoln Saltdogs, de club waarbij eerder deze week de Curaçaose honkballer Curt Smith al een contract tekende.

Moesquit werd vijf dagen geleden, in zijn derde profseizoen, ontslagen door Los Angeles Angels. Hij kwam op dat moment uit voor het Single A-team Burlington Bees.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page