Twee hits voor Bogaerts in Futures Game

De pas twintigjarige Xander Bogaerts is er vanavond niet in geslaagd met het World Team de vijftiende editie van de SiriusXM All-Star Futures Game te winnen. De Nederlandse international sloeg twee van de drie hits voor zijn ploeg en scoorde eenmaal, maar kon daarmee niet voorkomen dat zijn team op Citi Field in New York, de thuisbasis van New York Mets, met 4-2 voor de negende keer onderuit ging.

De wedstrijd werd voor de vijftiende maal gehouden in de aanloop naar de 84e All Star Game van Major League Baseball. De All Star Futures Game gaat tussen de beste spelers uit de Minor League, verdeeld over een Amerikaans team en een wereldteam. Het U.S. Team won acht van de veertien eerdere edities. Vorig jaar werd het World Team nog met 17-5 weggespeeld. De Curaçaose speler Jurickson Profar sloeg toen een homerun voor het wereldteam.

Profar is inmiddels een vaste kracht bij de Major League-formatie van Texas Rangers en kon dus geen aanspraak maken op deelname aan de Futures Game van dit jaar.
Dat gold niet voor de Arubaanse honkballer Xander Bogaerts. Het aanstormende talent is bezig aan een indrukwekkend seizoen met onder meer dertien homeruns voor Portland Sea Dogs (AA) en Pawtucket Red Sox (AAA). Bogaerts was ook vorig jaar van de partij tijdens de Futures Game. Hij speelde toen het gehele duel als aangewezen slagman. Hij kwam vorig jaar tot één honkslag in vier slagbeurten.

Eerste honkslag

Citi Field in New York

Citi Field in New York

Vanavond mocht Bogaerts plaatsnemen op de positie van korte stop en was hij de nummer drie in de slagvolgorde. Al direct in de eerste inning produceerde de Nederlandse international de eerste honkslag van de wedstrijd. Hij sloeg een pitch van Noah Syndergaard, in 2010 in de eerste ronde gedraft door Toronto Blue Jays, maar momenteel startend pitcher voor het Double A-team Binghamton Mets van de New York Mets-organisatie, recht door het midden het buitenveld in. Met twee man uit sneuvelde Bogaerts hierna echter bij een poging het tweede honk te stelen.

Na een solohomerun van Anthony Ranaudo in de vierde inning, die de tussenstand op 1-1 had gebracht, sloeg Bogaerts in diezelfde slagbeurt ook zijn tweede honkslag. Opnieuw recht door het midden. De Arubaan sloeg deze hit op het pitchen van Anthony Ranaudo, zijn voormalige ploeggenoot bij het Double A-team Portland Sea Dogs (Boston Red Sox).
Nu kon Bogaerts door een wilde worp wel veilig het tweede honk bereiken. Even later kon hij het tweede punt voor het World Team scoren op een opofferingsslag van Jordan Lennerton. Met zijn snelheid troefde Bogaerts de aangooi van linksvelder Joc Pederson af. Via een uitstekende sliding ontweek hij daarbij catcher Austin Hedges.

Voorsprong

Xander Bogaerts speelde het gehele duel als korte stop.

Xander Bogaerts speelde het gehele duel als korte stop.

Een tweepunten-homerun van Matt Davidson bracht het U.S. Team in diezelfde inning echter alweer op een 3-2 voorsprong.  Dat werd uiteindelijk 4-2 na een vierde punt in de achtste inning.
In het restant van de wedstrijd kwam de defensief foutloos spelende Bogaerts nog tweemaal in het slagperk. In de zesde inning werd hij door reliever Eddie Butler (Class A Advanced) met drie slagballen op rij aan de kant gezet. In de negende inning kreeg hij vier wijd van Kyle Crick (Class A Advanced). In die laatste slagbeurt kreeg het World Team na een tweede vrije loop het winnende punt in het slagperk, maar wist de ploeg niet meer te scoren.

Bogaerts nam uiteindelijk twee van de drie hits en één van de twee punten van het World Team voor zijn rekening. Het U.S. Team kwam dit duel tot negen honkslagen.
Het World Team bestond uit spelers van tien verschillende landen. De Dominicaanse Republiek was hofleverancier met twaalf spelers. Andere spelers kwamen uit Puerto Rico (4), Venezuela (2), Brazilië, Canada, Colombia, Cuba, Panama, Zuid-Korea en Aruba.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page