Gelijkspel Mampaey The Hawks tegen L&D Amsterdam

Het was dan wel geen overwinning, maar zo moet het voor de spelers van promovendus Mampaey The Hawks vanavond bijna wel hebben gevoeld. De ploeg uit Dordrecht wist bij de hervatting van de reguliere competitie één punt mee terug te nemen uit Amsterdam. Daar werd thuisploeg L&D Amsterdam knap op een 5-5 gelijkspel gehouden.

Nadat L&D Amsterdam en Corendon Kinheim vorige week de reguliere competitie alweer hadden hervat, was het vanavond ook de beurt aan de overige zes teams. De acht teams hebben nog vier speelrondes voor de start van de Play-Offs en Play-Downs. L&D Amsterdam was vorige week goed van start gegaan met drie overwinningen tegen Corendon Kinheim. Daarmee waren de Amsterdamse honkballers weer op de tweede plaats in het klassement beland. Die positie is de ploeg na vanavond weer kwijt. Terwijl DOOR Neptunus en Corendon Kinheim wel wonnen, moest L&D Amsterdam genoegen nemen met een gelijkspel tegen Mampaey The Hawks.

Mampaey The Hawks won dit seizoen tot dusver zeven wedstrijden. Zes daarvan tegen de geplaagde hekkensluiter AdoLakers. Zondag 12 mei volgde het enige grote succes tot nog toe. Van Vaessen Pioniers werd met 1-3 gewonnen. Vandaag volgde een tweede succes. Na negen innings had de promovendus in Amsterdam de thuisploeg op een 5-5 gelijke stand gehouden. Verder spelen hierna was door de curfew-regel niet mogelijk.
The Hawks had de hele avond het initiatief, maar slaagde er steeds niet in om L&D Amsterdam kwijt te raken. De honkballers uit Dordrecht kwamen vier keer op voorsprong. Maar even zoveel keren verdween die voorsprong ook weer. Aanvallend sloeg Urving Kemp drie hits om twee punten te scoren. Ook Gregory Trinidad scoorde vanavond tweemaal. Beste slagman bij L&D Amsterdam was Percy Isenia (3 uit 4). Uiteindelijk kwamen beide teams tot tien honkslagen. L&D Amsterdam moest pitchers Ben Grover en Kevin Heijstek inzetten om toch nog één punt aan het treffen met The Hawks over te houden.

Goede reeks

Vaessen Pioniers sloot het eerste deel van de reguliere competitie af met vijftien zeges in achttien wedstrijden en drie overwinningen op rij tegen L&D Amsterdam. Vanavond leken de Hoofddorpse honkballers die goede reeks door te zetten tegen koploper DOOR Neptunus. Door maar liefst drie veldfouten van Rotterdam was Pioniers in de derde inning op een 0-2 voorsprong gekomen.
DOOR Neptunus kwam in de gelijkmakende slagbeurt na honkslagen van Shaldimar Daantji en Dwayne Kemp wel terug tot 1-2, maar de voorsprong voor Pioniers leek lange tijd stand te houden.

In het slot van de wedstrijd wisten de Rotterdammers echter alsnog te ontsnappen en de verdiende overwinning binnen te halen. Shaldimar Daantji opende de zevende slagbeurt voor Neptunus met een driehonkslag op het pitchen van reliever Dennis Buring. Hij kon hierna de gelijkmaker scoren op een hit van Gianison Boekhoudt. In de achtste inning was het de beurt aan Neptunus om te profiteren van een veldfout. Hierdoor kon Rudy van Heydoorn veilig de honken bereiken, om even later zijn ploeg op een hit van Mourik Huijser alsnog de winst te bezorgen: 3-2.
Winnend werper Diegomar Markwell (7-1-2-4) stond in acht innings alleen honkslagen toe aan Danny Rombley (tweehonkslag in de eerste inning) en Chris Williams (derde inning).

Aansluiting

David Bergman: 100 wins in de hoofdklasse.

David Bergman: 100 wins in de hoofdklasse.
Foto: © Rob Jelsma

Corendon Kinheim hield met een 5-0 shut-out tegen UVV aansluiting bij de Rotterdamse koploper. Pitcher David Bergman gooide negen keer drie slag en stond slechts vijf honkslagen toe in acht innings om de basis voor de shut-out te leggen. Het was voor de international zijn 100e overwinning in de hoofdklasse. Zelf scoorde de Haarlemse ploeg punten in de eerste en zevende inning op het pitchen van Jurjen van Zijl en Jeremyh Angela.

In de eerste inning passeerden René Cremer (vier wijd) en Dirk van ’t Klooster (honkslag) de thuisplaat na een veldfout van UVV en een doorgeschoten bal. Kinheim, dat hierna tot de zesde inning nog maar drie honkslagen had weten te slaan, bepaalde in de zevende inning de eindstand. Dat gebeurde na hits van Björn Henrichs, René Cremer en Dirk van ’t Klooster.

Probleemloos

Mr.Cocker HCAW zette probleemloos AdoLakers opzij. De Bussumse ploeg sloeg veertien hits voor evenzoveel punten. Linoy Croes kwam tot vier hits en bracht daarmee vijf ploeggenoten over de thuisplaat. Sergino Martis kwam met drie honkslagen tot vier binnengeslagen punten. Het tweetal leidde daarmee de aanval van HCAW vanavond. Bij een 0-5 voorsprong scoorde HCAW vijfmaal in de vijfde en vier keer in de zesde inning om de wedstrijd na zeven volledige innings te kunnen beëindigen.

Pitchers Sander Helmendach, Gijs van Els en Leon Elshof stonden samen slechts vijf honkslagen toe. De Bussumse formatiemoet het deze week doen zonder hoofdcoach Ivan Rodriguez. Hij verblijft momenteel in Tsjechië waar hij één van de coaches is van het Jong Oranje, dat deelneemt aan het Europees kampioenschap.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page