Jurrjens weg bij Baltimore Orioles

Jair Jurrjens en Baltimore Orioles gaan uit elkaar. Vandaag heeft de Curaçaose pitcher laten weten niet meer bij de club uit Baltimore terug te willen keren. Jurrjens gooide voor Orioles twee wedstrijden in de Major League nadat de club hem in januari een contract had aangeboden.

Aanvankelijk tekende Jurrjens eind januari een contract voor de hoofdmacht van Baltimore Orioles. Nadat de Amerikaanse profclub twijfels kreeg over zijn gezondheid, werd de overeenkomst aangepast in een Minor League-contract. Jurrjens legde zich bij deze keuze neer, liet de mogelijkheid schieten om met Nederland deel te nemen aan de World Baseball Classic en hoopte via het Triple A-team Norfolk Tides terug te keren in de Major League.

Daartoe kreeg hij tweemaal een kans. Medio mei en eind juni werd hij opgeroepen voor de hoofdmacht. Maar in beide wedstrijden wist Jurrjens niet te overtuigen. Na zijn tweede optreden werd Jurrjens bovendien van het 25 man roster gehaald. Een week later werd hij ook van het 40 man roster gehaald.

Free agent

Beide keren kregen andere clubs de kans om de rechtshandige pitcher over te nemen. Maar dat gebeurde niet. Daardoor werd Jurrjens vanavond door Baltimore Orioles andermaal toegewezen aan het Triple A-team Norfolk Tides. Jurrjens bedankte hiervoor en maakte van de mogelijkheid gebruik om free agent te worden. Dit betekent dat de pitcher van Curaçao, twee jaar geleden nog een All Star, nu op zoek kan gaan naar een nieuwe club.

Binnenkort verwelkomt Norfolk Tides wel een andere speler van Curaçao. Derde honkman Jonathan Schoop kan zich dan weer melden bij dit Triple A-team. De Nederlandse international sloeg voor GCL Orioles in zijn zes wedstrijden na zijn afwezigheid door blessureleed inmiddels al zeven honkslagen (.389), waaronder twee tweehonkslagen en twee homeruns. Daarmee bracht hij zeven punten binnen en scoorde hij ook zevenmaal.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page