Honderdste overwinning voor pitcher Bergman

De Haarlemse pitcher David Bergman heeft gisteravond in de wedstrijd tegen UVV zijn honderdste wedstrijd uit de Nederlandse hoofdklasse gewonnen. Slechts elf pitchers gingen de honkballer uit Haarlem voor. Bergman speelde in zijn hoofdklassecarrière voor zowel Pioniers als Kinheim.

Bergman was zondag 23 juni al dichtbij de mijlpaal van honderd overwinningen. Tegen Mampaey The Hawks gooide de Haarlemse pitcher tien keer drie slag en stond hij slechts vijf honkslagen toe. Bergman verliet de heuvel na de zevende inning bij een 2-0 voorsprong, maar zag hierna The Hawks alsnog op gelijke hoogte komen. In zijn volgende wedstrijd, op donderdag 11 juli, werd hij verliezend werper tegen L&D Amsterdam.

Gisteravond was het eindelijk wel zover voor Bergman. De Nederlandse international was tegen UVV praktisch onbespeelbaar. Bergman kreeg in acht innings slechts vijf honkslagen tegen en stond geen enkele loper toe op het tweede honk. Bovendien gooide hij negen keer drie slag en geen enkele keer vier wijd.

Voor Bergman was het zijn zesde zege van dit seizoen. Hij staat momenteel op een verdiende puntengemiddelde van 1.10. Andere pitchers die eerder ook al hun honderdste overwinning in de hoofdklasse konden bijschrijven, waren Rob Cordemans, Bart Volkerijk, Herman Beidschat, Haitze de Vries, Douglas Morton, Orlando Stewart, Craig McGinnis, Peter Callenbach, Richard Orman en Eelco Jansen. Bergman won eerst 25 wedstrijden voor Pioniers, alvorens hij na het seizoen 2005 de overstap maakte naar Kinheim. Hierna volgden nog eens 75 overwinningen voor de club uit Haarlem.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page