Randall Simon in Mexicaanse finale

De Curaçaose honkballer Randall Simon heeft zich met zijn Mexicaanse club geplaatst voor de finale van de Liga Norte de Sonora, een professionele competitie in het noordwesten van Mexico. In de Serie Final speelt de voormalig Nederlands international met zijn Tiburones de Puerto Peñasco nu tegen Caborca.

Eerste honkman en aangewezen slagman Randall Simon was het seizoen begonnen voor Algodoneros de San Luis in de Liga Norte de Mexico. Bij dit team speelde hij 34 wedstrijden met 34 hits (.298), waaronder twee homeruns. Hij sloeg 29 punten binnen en scoorde negentien runs. Simon maakte zes veldfouten (.989). Op 14 mei maakte hij de overstap naar Tiburones de Puerto Peñasco uit de Liga Norte de Sonora.

Overigens haalde ook Algodoneros de San Luis de Play-Offs, maar werd dit team onlangs in de best-of-five van de halve finales uitgeschakeld.

Eerste plaats

Randall Simon sloot het reguliere seizoen met Tiburones de Puerto Peñasco af met een slaggemiddelde van .316. Slechts drie spelers hadden een beter slaggemiddelde. Simon produceerde drie homeruns en 24 binnengeslagen punten in 41 wedstrijden. Verdedigend maakte hij slechts vier fouten (.989).

Tiburones de Puerto Peñasco eindige in de eerste periode op de tweede plaats, maar won de tweede periode. Daarmee eindigde de ploeg van Randall Simon bovendien op de eerste plaats in het algemeen klassment met 39 zeges in 64 wedstrijden.

Serie Final

Dat resultaat gaf Tiburones de Puerto Peñasco recht op Play-Offs tegen Mineros de Cananea, de nummer vier uit het klassement. Die strijd ging gelijk op. Bij een 2-2 gelijke stand in de best-of-seven won Tiburones de Puerto Peñasco maandag (0-2) en gisteren (9-5) om zich te plaatsen voor de Serie Final.

In de finale wordt Rojos de Caborca de volgende tegenstander. Dit team eindigde in de reguliere competitie op de tweede plaats en schakelde in de best-of-seven van de Play-Offs Vaqueros de Agua Prieta in vier wedstrijden uit.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page