Sams ontslagen door San Diego Padres

Aan het turbulente verblijf van Kalian Sams bij San Diego Padres is gisteren na drie maanden een einde gekomen. De Amerikaanse proforganisatie heeft het contract met de Nederlandse buitenvelder ontbonden. Hierdoor moet Sams nu opnieuw op zoek naar een nieuwe club.

De 26-jarige Kalian Sams tekende op 4 mei een profcontract bij San Diego Padres, nadat hij in april door Seattle Mariners aan de kant was gezet. Getergd door het besluit van de profclub uit Seattle sloeg Sams er voor zijn nieuwe werkgever lustig op los. Voor het Double A-team San Antonio Missions sloeg hij tien homeruns in 26 wedstrijden.

Met een slaggemiddelde van .250 en 27 binnengeslagen punten werd Sams zodoende een maand later al overgeheveld naar het Triple A-team Tucscon Padres. Op het hoogste Minor League-niveau bleven homeruns nu echter uit. Pas vorige week vrijdag sloeg hij voor de eerste maal de bal over de hekken. Het was in zijn 23e wedstrijd voor het Triple A-team, waarvoor hij tot dan slechts zeven honkslagen had geslagen.

Nieuwe aanwinst

Toen donderdag op het roster ruimte moest worden gemaakt voor de nieuwe aanwinst Scott Moore, viel de keuze uiteindelijk op de Nederlandse international. Moore werd eerder in de week overgenomen van Oakland Athletics. De voormalig Major Leaguer kwam dit seizoen al uit voor het Triple A-team Sacramento River Cats. Pas tijdens de wedstrijd van donderdag kon zijn contract worden geformaliseerd, waarna Moore zijn debuut kon maken in de zesde inning van de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Colorado Spring Sky Sox.

Moore bleek een stuk succesvoller dan Sams bij Tucson Padres. Al in zijn tweede wedstrijd, op vrijdag, sloeg hij een homerun. Met zijn tweepunten-homerun in de derde inning bracht Moore zijn ploeg op een 5-3 voorsprong. Uiteindelijk leidde hij Tucson Padres met vier hits en twee gescoorde punten naar een 8-7 zege tegen Colorado Springs Sky Sox.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page