Jurrjens terug naar Detroit Tigers

Na zes seizoenen keert Jair Jurrjens weer terug bij Detroit Tigers. De Curaçaose pitcher heeft gisteren een Minor League-contract getekend bij deze Amerikaanse proforganisatie. Jurrjens meldt zich morgen bij het Triple A-team Toledo Mud Hens.

Jurrjens begon op zeventienjarige leeftijd zijn profcarrière in 2003 bij Detroit Tigers. Na twee seizoenen op Double A-niveau debuteerde hij in 2007  voor deze club in de Major League.  In zeven starts won hij driemaal en verloor Jurrjens één wedstrijd. Hij sloot het seizoen af met een verdiende puntengemiddelde van 4.70.

Na dat seizoen werd Jurrjens met Atlanta Braves geruild voor Edgar Renteria. Het werd een enorme vergissing voor de club uit Detroit. Terwijl Renteria lang niet zo goed meer bleek, ontwikkelde Jurrjens zich bij Atlanta Braves tot een All Star-pitcher.

Blessures

De afgelopen twee jaar worstelt Jurrjens door blessures met zijn vorm. Daardoor werd hij uiteindelijk eind 2012 door Atlanta Braves ontslagen. Bij Baltimore Orioles slaagde de pitcher er uiteindelijk niet in om een plaats te bemachtigen in de hoofdmacht. Vorige week koos Jurrjens ervoor om free-agent te worden, waardoor hij nu terug kan keren bij Detroit Tigers.

Bij zijn nieuwe club moet Jurrjens zich morgen melden bij Toledo Mud Hens, het Triple A-team van Detroit Tigers. In zijn eerste vijf seizoenen bij deze organisatie speelde hij nog niet eerder voor het Triple A-team. Toledo Mud Hens komt uit in de Triple-A International League, waar Jurrjens dit seizoen ook al zestien wedstrijden speelde met Norfolk Tides (6-6 / 4.18).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page