Lars Huijer geselecteerd voor All Star Team

De prestaties van Lars Huijer, werper bij Everett AquaSox (Short Season Single A) zijn niet onopgemerkt gebleven. De Nederlandse pitcher is uitverkozen om volgende week dinsdag deel te nemen aan de All Star Game van de North West League. De wedstrijd vindt voor Huijer en zes van zijn ploeggenoten plaats op bekend terrein. Everett AquaSox is namelijk gastheer voor dit evenement.

De negentienjarige Huijer, jongere broer van Swen Huijer, heeft na een droomdebuut met winst op 15 juni jongsleden zijn vorm goed weten vast te houden. Hij stond tot nu toe achtmaal op de heuvel en was maar eenmaal verliezend werper. In de bijna 44 innings die hij tot nu toe op de heuvel heeft gestaan, kreeg hij maar 25 honkslagen tegen en gooide hij slecht dertien maal vier wijd. Hij heeft nu een verdiende puntengemiddelde van 1.85.

“Mijn allereerste reactie toen ik hoorde dat ik was verkozen om in de All Star Game te spelen, was een grote glimlach op me gezicht en gelijk het thuisfront informeren!”, vertelt Huijer. Hij maakt een uitzonderlijk goed seizoen door. Daarvoor heeft hij zich niet op een andere manier voorbereid: “Mijn voorbereiding was hetzelfde als de twee andere jaren. Hard werken in de sportschool en pitching met Vaessen Pioniers.”

Play-Offs

Niet alleen speelt hij goed, ook zijn hele team zit in een flow en heeft al een plaats in de Play-Offs veroverd. “We zijn aantal dagen terug begonnen aan de tweede helft van het seizoen. Begin september starten de Play-Offs. Zelf ben ik erg opgewonden om hierin te spelen. Dit is de eerste keer als prof dat ik in Play-Offs zal spelen!”

Hij noemde al eerder het thuisfront en komt daar nog een keer op terug: “Ik probeer elke dag contact te hebben met het thuisfront. Maar helaas is dat niet altijd mogelijk door veel reizen naar andere plekken voor wedstrijden. Ik weet dat het thuisfront erg trots op mij is. Of ik nu wel of geen succes heb. De adviezen die ik van Swen meekrijg, zijn meestal gewoon je eigen ding doen, niet teveel druk op jezelf leggen en voornamelijk genieten zolang het nog kan.”
Over zijn toekomst in de organisatie van Seattle Mariners heeft hij nog geen concreet beeld voor ogen: “Hier kan ik weinig over zeggen. Dat wordt elk jaar in Spring Training bepaald. Het enige wat ik kan doen, is hard blijven werken en gefocust blijven op het grote plaatje.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page