Ook Vaessen Pioniers naar Play-Offs

In navolging van DOOR Neptunus, Corendon Kinheim en L&D Amsterdam heeft zondag ook Vaessen Pioniers zich geplaatst voor de Play-Offs. Deze vier teams strijden vanaf donderdag 22 augustus om de landstitel. Pioniers verzekerde zich voor de Play-Offs na drie zeges op Mampaey The Hawks.

Donderdagavond (5-3) en zaterdag (3-2) verliepen de wedstrijd nog wel moeizaam voor Vaessen Pioniers. Zondag gingen echter alle remmen los en werd Mampaey The Hawks met 0-24 van het veld gespeeld.

UVV en Mr.Cocker HCAW zorgden voor de grote verrassingen. UVV won donderdagavond in een door de curfew verkorte wedstrijd met 5-4 van L&D Amsterdam. Mr.Cocker HCAW versloeg zaterdag titelverdediger Corendon Kinheim met 2-1. De wedstrijden van zaterdag tussen UVV en L&D Amsterdam en tussen DOOR Neptunus en DOOR Neptunus – AdoLakers werden afgelast en verplaatst naar dinsdag.

Vaessen Pioniers – Mampaey The Hawks

Zodoende werd Vaessen Pioniers afgelopen week het enige team met drie overwinningen. Donderdagavond brak Pioniers pas in de vijfde inning de wedstrijd open tegen Mampaey The Hawks. Via vier hits scoorde de Hoofddorpse ploeg drie punten, maar wist Pioniers geen enkele keer serieus afstand te nemen. The Hawks kon via punten in de zesde en achtste inning zelfs terugkomen tot 4-3. Met vier strikeouts zorgde closer Bayron Cornelisse ervoor dat de honkballers uit Dordrecht niet alsnog op gelijke hoogte konden komen.
In de gelijkmakende achtste inning scoorde Mark-Jan Moorman (vier wijd) de 5-3 eindstand op een hit van Dè Flanegin. Winnend werper werd Kevin Miner (5-0-5-0 in zeven innings), terwijl Zerzinho Croes vier van de elf hits van Pioniers produceerde.

Vince Rooi scoort zaterdag het winnende punt in de negende inning.

Vince Rooi scoort zaterdag het winnende punt in de negende inning.
Foto: © Reni-foto.nl

Zaterdag kwam Vaessen Pioniers niet verder dan vijf hits op het pitchen van Pim Swinkels, Rick van Dijck, Henk van Heijningen en Kevin van Veen. Daardoor kon Mampaey The Hawks via punten in de vierde en achtste inning tweemaal op voorsprong komen. Alle punten werden binnengeslagen door Berend Ruben (4 uit 4). Maar allebei de keren scoorde Pioniers in de gelijkmakende slagbeurt direct de gelijkmaker.
Uiteindelijk maakte Vince Rooi in de negende inning het verschil. Met twee man uit sloeg hij een honkslag, waarna hij even later het winnende punt kon scoren op een hit van Mark-Jan Moorman. Josh Rickards gooide 7 2/3 innings (8-1-7-0), maar de winst kwam op naam van Bayron Cornelisse, die ditmaal voor de laatste uit op de heuvel kwam.

Was het donderdag en zaterdag nog spannend, zondag had Vaessen Pioniers weinig genade met zijn tegenstander. Via 24 hits werd Mampaey The Hawks in zeven innings van het veld geslagen. De Hoofddorpse honkballers scoorden maar liefst 24 maal, waarvan vijftien keer in de vijfde inning. In deze slagbeurt kreeg Pioniers twintig spelers in het slagperk. Mark-Jan Moorman sloeg een grandslam-homerun en Danny Rombley sloeg met een homerun twee punten binnen. In de derde inning had Vince Rooi ook al een solohomerun geslagen.

DOOR Neptunus – AdoLakers

DOOR Neptunus bleef in twee wedstrijden tegen hekkensluiter AdoLakers ook ongeslagen. Donderdag gooide Diegomar Markwell (11-2-3-0) zeven innings en stond hij slechts vijf lopers toe op de honken. Geen enkele speler van AdoLakers bereikte dit duel het tweede honk. DOOR Neptunus kwam tot veertien hits, waarvan vier van Rafael Jozefa.
De Rotterdamse honkballers scoorden vijfmaal in zowel de eerste als de derde inning en voegden daar nog eens zes runs in de vijfde inning aan toe om de eindstand op 16-0 te bepalen. Raily Legito had twee tweehonkslagen en vier binnengeslagen punten. Ruar Verkerk, die deze maand een profcontract tekende, sloeg als pinch-hitter in de vijfde inning twee ploeggenoten over de thuisplaat met een driehonkslag.

AdoLakers bleef ook tegen DOOR Neptunus met lege handen.

AdoLakers bleef ook tegen DOOR Neptunus met lege handen.
Foto: © Fred Reuling

Zondag ging het lang niet zo makkelijk voor DOOR Neptunus. Bij het ingaan van de achtste inning keken de Rotterdamse honkballers zelfs tegen een 3-1 achterstand aan en leek een stunt in de maak. Tot dat moment had Timo van Ancum goed staan gooien. In de achtste inning kon Neptunus de wedstrijd echter keren na een cruciale fout van reliever Rick Post. Met lopers op het eerste en derde honk gooide hij na een stootslag van Rudy van Heydoorn de bal over het eerste honk. Daardoor konden zowel Benjamin Dille als Dwayne Kemp scoren en was de stand weer gelijk.
Post werd na één slagman vervangen, maar Neptunus stopte niet met scoren. Via nog eens zes hits scoorde de Rotterdamse ploeg zevenmaal om de 3-1 achterstand om te buigen in een 3-8 voorsprong. Rafael Jozefa sloeg in deze slagbeurt een tweehonkslag, Adrian Anthony een driehonkslag. In de negende inning scoorde Gyenuar Lopez het laatste punt van de wedstrijd: 3-9.

UVV – L&D Amsterdam

Waar AdoLakers er niet in slaagde om te stunten, deed UVV dat donderdagavond wel. Jordan Illis scoorde in de zevende inning de 5-4 voor UVV. Dat was nog maar net voordat de curfew-regel in werking trad. L&D Amsterdam, dat via vier punten in de tweede inning nog ruim op voorsprong was gekomen, moest zodoende alsnog met lege handen terug naar Amsterdam. In de tweede inning had Kevin Weijgerste op het pitchen van Jurjen van Zijl met een tweehonkslag twee punten binnengeslagen en zelf ook gescoord. Daarmee zorgde hij voor drie van de vier Amsterdamse punten in deze slagbeurt.
Op het pitchen van Rob Cordemans slaagde UVV er in zich terug in de wedstrijd te knokken. Giovanni Samboe sloeg drie hits en bracht daarmee in de vierde en vijfde inning drie punten binnen. Daardoor kreeg Illis uiteindelijk in de zevende inning de kans om het winnende punt te scoren.

Zondag sloeg tweede honkman Björn Hato vier hits voor L&D Amsterdam, waaronder een inside-the-park-homerun in de vierde inning. Hij bracht daarmee in de vierde slagbeurt drie punten over de thuisplaat. In deze vierde inning scoorde Amsterdam in totaal zes runs. Catcher Bas Nooij sloeg drie hits, waaronder twee tweepitters, voor nog eens twee binnengeslagen punten. Uiteindelijk kwam L&D Amsterdam dit duel tot zeventien hits. Na de zes punten in de vierde inning was het verschil gemaakt en liep L&D Amsterdam uit naar de 10-2 winst.

Mr.Cocker HCAW – Corendon Kinheim

Corendon Kinheim kon afgelopen week vertrouwen op uitstekende prestaties van zijn drie startende pitchers, maar moest uiteindelijk toch twee kostbare punten inleveren. Mr.Cocker HCAW kreeg donderdag in de eerste inning de kans om de score te openen. Maar op de tweehonkslag van Sergino Martis sneuvelde Linoy Croes op de thuisplaat. Corendon Kinheim schakelde hierna onder leiding van pitcher David Bergman (10-1-3-0  in zeven innings) elf tegenstanders uit voordat Jorin van Amstel in de vijfde inning de derde en laatste Bussumse honkslag sloeg op het pitchen van Bergman.
HCAW kwam er uiteindelijk zo niet meer aan te pas. Remco Draijer bracht Kinheim in de tweede inning op voorsprong. Met zijn honkslag sloeg hij Jeffrey Arends (tweehonkslag) en Quintin de Cuba (vier wijd) over de thuisplaat. In de zevende inning scoorde Dirk van ’t Klooster het laatste punt van de wedstrijd op een hit van Bryan Engelhardt. De Haarlemse honkballers kwamen dit duel tot tien honkslagen op vijf verschillende pitchers.

Sedley Karel werd zaterdag winnend werper.

Sedley Karel werd zaterdag winnend werper.
Foto: © Alfred Cop

Na David Bergman was zaterdag pitcher Nick Veltkamp (7-3-2-1) praktisch onbespeelbaar. Daardoor leek het punt van Bryan Engelhardt (vier wijd) in de derde inning lange tijd voldoende voor de winst. In de achtste inning wist Mr.Cocker HCAW echter alsnog de wedstrijd te kantelen op het pitchen van closer Pim Walsma. Jorin van Amstel en Sergino Martis sloegen eerst honkslagen voor de gelijkmaker, waarna Martis door een wilde worp zelfs zijn ploeg op voorsprong kon brengen: 2-1.
Sedley Karel gooide in de laatste twee innings de wedstrijd uit voor de winst. Starter Ivan Granados (6-1-4-0) had in de eerste zeven innings het meeste voorwerk gedaan.

Zondag sloeg Jeffrey Arends een grandslam-homerun en scoorde Corendon Kinheim mede daardoor zevenmaal in de derde inning om al vroeg de wedstrijd te beslissen. In de achtste inning sloegen Ramiro Balentina en Jeffrey Arends tweehonkslagen voor nog eens twee punten. Uiteindelijk kon Arends hierna de 11-1 eindstand scoren op een opofferingsslag van Roy Seltenrijch. Pitcher Leon Boyd nam een no-hitter mee de zesde inning in. Met twee man uit sloeg Jimmy Froberg een tweehonkslag. Het was uiteindelijk de enige honkslag die Leon Boyd (7-5-1-1) in zes innings toestond.

Uitslagen twaalfde speelronde

Vaessen Pioniers – Mampaey The Hawks: 5-3
Vaessen Pioniers – Mampaey The Hawks: 3-2
Mampaey The Hawks – Vaessen Pioniers: 0-24 (7 innings)

DOOR Neptunus – AdoLakers: 16-0 (6 1/2 innings)
AdoLakers – DOOR Neptunus: 3-9

Mr.Cocker HCAW – Corendon Kinheim: 0-3
Mr.Cocker HCAW – Corendon Kinheim: 2-1
Corendon Kinheim – Mr.Cocker HCAW: 11-1 (8 innings)

UVV – L&D Amsterdam: 5-4 (7 1/2 inning)
L&D Amsterdam – UVV: 10-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page