Simon kampioen in Liga Norte de Sonora

Randall Simon is in de Liga Norte de Sonora kampioen geworden met zijn Tiburones de Puerto Peñasco. Het kampioenschap van de Mexicaanse profcompetitie kreeg zondag een bizarre ontknoping nadat de zevende en beslissende wedstrijd tegen Rojos de Caborca niet meer gespeeld werd.

Beide ploegen wonnen drie wedstrijden in de best-of-seven van het kampioenschap. Afgelopen zondag weigerde Rojos de Caborca echter de zevende en beslissende wedstrijd te spelen. De spelers en coaches van Caborca verlieten het volledig volgepakt Francisco León García-stadion nog voordat de eerste bal was gegooid.

Dat besluit werd genomen nadat Caborca-fans in Puerto Peñasco werden gediscrimineerd. Zo kregen slechts enkelen toegang tot het stadion en moesten zij plaats nemen op enkele plastic stoeltjes die waren geplaatst. Ook mochten de toeschouwers uit Caborca geen gebruik maken van de faciliteiten in het stadion. Na een telefoontje naar Francisco Jiménez Rodríguez, de burgemeester van Caborca, werd vervolgens besloten de integriteit van de club te waarborgen, terug in de bus te stappen en het team terug te trekken voor de laatste finalewedstrijd.

Trofee

Op het moment dat pitcher César Gutiérrez om 19.30 uur lokale tijd de eerste bal voor Tiburones de Puerto Peñasco had gegooid, werd de wedstrijd officieel en won de ploeg van Randall Simon het duel bij afwezigheid van de tegenstander reglementair met 9-0. Aansluitend ontving Tiburones de Puerto Peñasco de trofee en medailles uit handen van voorzitter Raúl Luna, zelf afkomstig uit Caborca.

Tiburones de Puerto Peñasco was de strijd om het kampioenschap op zondag 21 juli begonnen met een 8-7 overwinning. Hierna volgde een nieuwe zege (7-4), waarna Rojos de Caborca zijn drie thuiswedstrijden op rij won (6-2, 6-4 en 6-5). Op eigen veld bracht de ploeg van Randall Simon zaterdag de serie weer in evenwicht . Dat deed de ploeg met een klinkende 12-0 zege.

Homerun

Simon opende de eerste wedstrijd met vier hits, waaronder een tweepunten-homerun in de zesde inning. Hij sloeg daarmee vier van de acht punten voor zijn ploeg over de thuisplaat. Ook in de derde wedstrijd homerde Simon in de zesde inning. Nu voor één punt. De Curaçaose honkballer sloot uiteindelijk de finaleserie af met zes honkslagen in 21 slagbeurten (.286), vijf gescoorde en zes binnengeslagen punten. Simon kreeg twee keer drie slag en vier keer vier wijd. Hij speelde alles zes de wedstrijden als eerste honkman.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page