Van den Hurk toont progressie bij hernieuwd debuut

Nadat Rick van den Hurk eerder deze maand terug was gestuurd naar de Koreaanse Minor League, mocht hij afgelopen zaterdag weer starten in de hoofdmacht van Samsung Lions. In de wedstrijd tegen Nexen Heroes stond de Nederlandse pitcher zeven innings op de heuvel. Daarmee benutte Van den Hurk een nieuwe kans. Een kans die de Dominicaanse pitcher Aneury Rodriguez niet heeft gekregen.

Rick van den Hurk kreeg zaterdag in zeven innings tegen Nexen Heroes slechts zes honkslagen, waaronder één homerun, tegen. Hij gooide drie keer vier wijd, vier keer drie slag en stond drie punten toe. Van den Hurk werd niet de winnend werper. Deze eer was voor zijn collega Oh Seung-hwan weggelegd.

Voor zijn voormalig ploeggenoot Aneury Rodriguez kwam dit allemaal te laat. De eveneens met zijn vorm worstelende Dominicaanse pitcher werd afgelopen woensdag door Samsung Lions ontslagen. Dat was de laatste dag voor de door de Koreaanse bond gestelde deadline om afscheid mogen nemen van buitenlandse spelers.

Vervanger

Zijn vervanger is al bekend. Landgenoot van Rodriquez, Esmailin Caridad (ex-Chicago Cubs), neemt zijn plaats over. Deze 29-jarige werper uit de Dominicaanse Republiek werd afgelopen donderdag al gepresenteerd door manager Ryu Joong-il met de mededeling dat hij als sinds de vrijdag daarvoor actief was voor het Minor League-team van Samsung Lions. Daarmee verraste hij niet alleen de supporters, maar ook menig medewerker.  Ryu vertelde dat Caridad een fastball heeft, die gemeten is op 93 miles per hour (150 km per uur) en dat hij een van de vijf spelers was, die op zijn wensenlijst voorkwam.

Van den Hurk heeft er dus een collega en concurrent bij. Maar gezien zijn prestaties van afgelopen zaterdag en het verstrijken van de ontslag deadline voor dit seizoen kan hij zich weer volledig richten op de rest van de competitie en de Play-Offs. Samsung Lions staat op dit moment met nog 39 wedstrijden te gaan op de eerste plaats  in de Koreaanse competitie, gevolgd door LG (2,5 wedstrijd minder gewonnen) en Nexen (vijf wedstrijden minder gewonnen).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page