Ruime inhaalzeges Amsterdam en Neptunus

Wesley Connor, Homerun King van vorig jaar, sloeg vanavond voor L&D Amsterdam zijn eerste twee homeruns van dit seizoen, terwijl DOOR Neptunus-speler Gianison Boekhoudt met zijn homerun naar het top van het klassement klom. Beide spelers hielpen hun team met de homeruns aan forse afstraffingen in de inhaalwedstrijden tegen UVV (3-22) en AdoLakers (12-2).

Wesley Connor werd vanavond voor L&D Amsterdam de grote man aan slag. Hij sloeg in de wedstrijd tegen UVV homeruns in de derde (drie punten) en vijfde inning. Uiteindelijk kwam de buitenvelder dit duel tot vier hits in vier slagbeurten en sloeg hij zeven punten binnen en scoorde hij zelf viermaal. Elke speler uit de Amsterdamse startopstelling kwam vanavond tot minimaal twee hits. Rashid Gerard had er eveneens vier, waaronder drie tweehonkslagen. Terwijl Bas de Jong goed was voor een honkslag, tweehonkslag en driehonkslag.

De in totaal 25 Amsterdamse honkslagen leverden zes punten in de eerste (op pitcher Ian Delemarre), zes punten in de tweede (op Jurjen van Zijl) en drie punten in de derde inning (op Gillian Lith) op. Vanaf de vijfde inning hervatte L&D Amsterdam de aanval. Eerst met twee runs en later met de laatste vijf punten in de zesde inning (op zowel Mike Bazuin als Duko Jansen).

Eer

Wesley Connor

Wesley Connor.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Zelf lag L&D Amsterdam op schema voor een shut-out. Pitcher Rob Cordemans (3-0-2-0) stond in vijf innings slechts twee honkslagen toe. Pas nadat in de zesde inning Ben Grover de heuvel had beklommen, kreeg UVV de kans de eer te redden. Ferd van Stekelenburg, Stijn van der Meer en Nick Peels sloegen hits voor de eerste twee Utrechtse punten.

UVV, dat dit duel ondanks de 25 hits tegen verdedigend wel foutloos bleef, voegde daar in de zevende inning nog een derde punt van Joris van Ballegooy (tweehonkslag) aan toe om de eindstand op 3-22 te bepalen.

Verschil

In Rotterdam sloeg Benjamin Dille vier tweehonkslagen in evenzoveel slagbeurten, terwijl catcher Gianison Boekhoudt zijn vierde homerun van dit seizoen sloeg. Daarmee heeft hij het aantal van klassementsleider Quintin de Cuba (Corendon Kinheim) geëvenaard. Benjamin Dille scoorde dit duel viermaal. Zijn vierde keer maakte, met twee man uit in de zevende inning, een einde aan de wedstrijd. Na punten in de eerste (drie), tweede (twee) en vijfde (zes) inning was het verschil van tien punten gemaakt.

AdoLakers scoorde zijn enige twee punten in de zevende inning. Jurriaan Dijk sloeg met behulp van twee Rotterdamse veldfouten twee ploeggenoten binnen. Zodoende leverden de twee inhaalwedstrijden van de zaterdag verregende duels twee forse afstraffingen op. L&D Amsterdam had met 3-22 weinig genade met UVV, terwijl DOOR Neptunus in Rotterdam AdoLakers met 12-2 naar huis stuurde.
De rest van deze week staan alleen nog opnieuw twee inhaalwedstrijden op het programma. Zaterdag spelen in Den Haag AdoLakers en UVV tegen elkaar. In Rotterdam staat de wedstrijd tussen DOOR Neptunus en Mr.Cocker HCAW op het programma.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page