DOOR Neptunus verstevigt koppositie

Voordat de acht hoofdklasseteams donderdag aan de laatste twee speelrondes beginnen, stonden er vandaag nog twee inhaalwedstrijden op het programma. Daarin verstevigde DOOR Neptunus zijn koppositie, terwijl AdoLakers tegen UVV dichtbij zijn derde seizoenszege was.

Pitcher Reggie Bomberg speelde vandaag zijn laatste wedstrijd van het seizoen voor AdoLakers. Hij keert terug naar de Verenigde Staten voor een nieuw collegeseizoen. Bomberg hield de slagploeg van UVV vijf innings lang op één punt. Die werd in de vierde inning gescoord door Stijn van der Meer na een veldfout van eerste honkman Jurrian Dijk. Daarmee bracht UVV de stand in evenwicht. In de derde inning had Stijn Schaareman (veldfout) de score geopend toen hij vanaf het derde honk kon scoren op een doorgeschoten bal.

Lang bleef de 1-1 op het scorebord. Pas in de negende inning slaagde UVV erin een verlenging te voorkomen. Ricky Daal bereikte veilig het eerste honk nadat rechtsvelder Kelvi Martinez de bal had laten vallen. Pinch-runner Nick Peels schoof vervolgens snel twee honken op na twee gestolen honken, om uiteindelijk op een tikje van Dennis de Quint het winnende punt te scoren.

Dubbele cijfers

Stijn van der Meer gaat tijdens een rundown onderuit en loopt een ernstige blessure op.

Stijn van der Meer gaat tijdens een rundown onderuit en loopt een ernstige blessure op.
Foto: © Fred Reuling

UVV kwam vandaag tot acht hits. Vier op startend pitcher Reggie Bomberg, waarna vier relievers in de laatste vier innings allemaal nog één honkslag moesten incasseren. Zelfs sloeg AdoLakers tien hits, waarvan twee voor Jason Jakobus, Alexander Leest en Jurriaan Dijk. Maar na het eerste punt op pitcher Hylke van Viersen hielden Dennis Burgersijk, Jerremyh Angela en Duko Jansen de wedstrijd verder dicht.
Stijn van der Meer, die maandag naar de Verenigde Staten vertrekt voor een nieuw collegeseizoen, sloeg voor UVV in vier slagbeurten twee hits, maar raakte ernstig geblesseerd toen hij na zijn tweede honkslag in de achtste inning sneuvelde bij een pick-off.

DOOR Neptunus scoorde voor de elfde keer dit seizoen dubbele cijfers. In de wedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW passeerden veertien spelers de thuisplaat. Vanaf de vijfde inning liep de score, bij een 2-2 gelijke stand snel op (14-4). Door onder meer vier runs in de zesde en vijf punten in de achtste inning kon de wedstrijd alsnog vroegtijdig worden beëindigd. In de achtste inning sloegen Rudy van Heydoorn (tweehonkslag) en Benjamin Dille elk twee punten over de thuisplaat. De klap van Dille maakte, met twee man uit, een einde aan de wedstrijd.

DOOR Neptunus kwam dit duel tot dertien hits. Winnend werper Diegomar Markwell (8-2-2-0) stond in zes innings drie punten toe. Op het pitchen van Jorian van Acker scoorde Mr.Cocker in de zevende inning zijn vierde en laatste punt.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page