Nieuwe club voor Kalian Sams

De Nederlandse honkballer Kalian Sams heeft een nieuwe profclub gevonden. Nadat de honkballer uit Den Haag door San Diego Padres aan de kant was gezet, heeft hij zijn heil gezocht in de Atlantic League, één van de onafhankelijke profcompetities van de Verenigde Staten. Vrijdag tekende Sams een overeenkomst met Camden Riversharks.

Camden Riversharks staat in de Atlantic League momenteel met 35 zeges en 64 nederlagen op een vierde en laatste plaats in de Liberty Division. Gisteravond maakte Sams zijn debuut voor zijn nieuwe profclub. Hij deed dat in de met 3-9 verloren wedstrijd tegen Lancaster Barnstormers, de club waar eerder ook Ivanon Coffie en Hainley Statia al onder contract stonden.

Sams speelde op Campbells Field, in het bijzijn van 3732 toeschouwers, het gehele duel als rechtsvelder en zorgde bij zijn debuut voor alle punten van zijn team. In de vijfde inning sloeg hij op het pitchen van Lenny DiNardo bij een 0-7 achterstand de bal diep over de omheining in het linksveld. In de negende inning sloeg Sams nog een punt binnen nadat hij de bal voor twee honken tegen de omheining in het linksveld had geslagen.

Sams speelde zeven seizoenen in de Minor League voor Seattle Mariners en San Diego Padres. Bij die laatste club promoveerde hij in juni naar Triple A-niveau, het hoogste uit zijn carrière. Sams wist echter geen vaste plek in het team te bemachtigen en werd uiteindelijk na 24 wedstrijden aan de kant gezet.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page