Top vier begint aan spannend slot reguliere competitie

DOOR Neptunus is vanavond de laatste twee speelrondes ingegaan als koploper. Maar die eerste plaats in het klassement vast blijven houden, wordt een zware kluif voor de Rotterdamse honkballers. Dat bleek al direct vanavond in de wedstrijd tegen Corendon Kinheim. In Haarlem was de thuisploeg dankzij twee homeruns van Bryan Engelhardt met 8-3 te sterk.

DOOR Neptunus kan zich door de nederlaag van vanavond weinig misstappen meer permitteren. De Rotterdamse ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen heeft echter het zwaarste programma. Want na de drieluik tegen nummer drie Corendon Kinheim, wacht volgende week L&D Amsterdam, de huidige nummer twee. Zowel Kinheim als Amsterdam loert op een troonswisseling.

Achter deze drie teams wordt Vaessen Pioniers een steeds serieuzere concurrent voor een plaats in de top 3. De Hoofddorpse ploeg kan met series tegen AdoLakers en UVV nog wel eens profiteren van de onderlinge wedstrijden tussen Neptunus, Kinheim en Amsterdam.
Na vandaag is al één team zeker van een eindklassering in de reguliere competitie. AdoLakers sluit het eerste deel van de competitie af op de achtste en laatste plaats.

Eerste tik

Bryan Engelhardt deelde vanavond in Haarlem in de eerste inning de eerste tik uit. Met Ramiro Balentina op de honken sloeg hij de bal over de omheining in het rechtsveld voor een 2-0 voorsprong. Die klap inspireerde zijn ploeggenoten. Een inning later sloegen Mervin Gario, Remco Draijer en Ramiro Balentina tweehonkslagen voor nog eens vijf Haarlemse runs.

Via acht hits op starter David Bergman (6-3-8-1) probeerde DOOR Neptunus terug in de wedstrijd te komen. Punten in de tweede, derde en vierde inning verkleinden aanvankelijk het verschil nog wel tot 7-3. Maar veel verder kwamen de Rotterdamse honkballers niet. Nadat Bryan Engelhardt in de vijfde inning zijn tweede homerun van de avond had geslagen, was het definitief gedaan.
Met een 8-3 voorsprong deed Corendon Kinheim zeer goede zaken. René Cremer leidde de Haarlemse slagploeg met drie van de elf honkslagen. DOOR Neptunus kwam tot negen hits, waarvan twee voor Dwayne Kemp. Hij sloeg bovendien een driehonkslag. Pitcher Diegomar Markwell (1-1-9-1) kreeg na vijf innings de nederlaag op zijn naam.

Perfecte innings

Vaessen Pioniers-pitcher Josh Rickards.

Vaessen Pioniers-pitcher Josh Rickards.
Foto: © Rob Jelsma

De wedstrijd tussen Vaessen Pioniers en AdoLakers werd het verhaal van pitcher Josh Rickards. Nadat Dave Draijer de eerste slagman weer voor zijn rekening had genomen, gooide Rickards vier perfecte innings, waarin hij niemand toeliet tot de honken en zes strikeouts gooide. Pas in de vijfde inning werd Odion Gouverneur met de eerste Haagse hit de eerste honkloper voor AdoLakers.
Rickards hield zijn dominantie in stand en kwam in zeven innings uiteindelijk tot elf keer drie slag en stond alleen nog een loper toe op de honken toen Carlos Ocilia in de zevende inning de tweede en laatste hit voor AdoLakers produceerde. Verder dan deze twee honklopers kwam AdoLakers vanavond niet.

Heel productief was Vaessen Pioniers evenmin. De Hoofddorpse ploeg opende in de eerste inning de score nadat Vince Rooi met een honkslag Phil Ortez (vier wijd) binnen had geslagen. Hierna moest de thuisploeg echter tot aan de zevende inning wachten op een volgend punt. Dat was voor een belangrijk deel de verdienste van pitcher Timo van Ancum (1-3-6-1). Hij hield stand tot in de zevende inning. Hits voor Dè Flanegin en Kevin Dirksen legden de basis voor het tweede punt. Flanegin kon scoren door schijn, waarna Dirksen de 3-0 eindstand op het scorebord kon brengen op een opofferingsslag van Phil Ortez. Verder dan zes hits kwam Vaessen Pioniers vandaag echter niet.

Homerun

Met pitcher Rob Cordemans heb je altijd baas boven baas. Kwam Vaessen Pioniers-speler Josh Rickards vanavond tot elf strikeouts. Cordemans gooide voor L&D Amsterdam in zeven innings maar liefst dertien tegenstanders met drie slag uit. Cordemans (13-0-3-0) kreeg slechts één punt tegen. In de vijfde inning kon Jesus Latte na zijn honkslag de thuisplaat passeren op een tweepitter van Jurrën Overman. Cordemans antwoordde met drie strikeouts op rij om de inning af te sluiten.

L&D Amsterdam nam al in de derde inning de leiding in de wedstrijd na een homerun van Roeland Henrique. Hij nam daarbij Bas Nooij (honkslag) mee over de thuisplaat. Hits van Kenny Berkenbosch en Bas de Jong maakten het diezelfde slagbeurt nog 3-0. Nadat Henrique in de vijfde inning opnieuw had gescoord, bracht L&D Amsterdam in de zevende inning het eindtotaal op zeven runs. In deze slagbeurt kwam de Amsterdamse thuisploeg tot drie hits. Op een honkslag van Wesley Connor konden twee van de drie punten worden gescoord.

Beslissende slagbeurt

Mampaey The Hawks scoorde vanavond viermaal in de tweede inning om een 0-1 achterstand om te buigen in een beslissende 4-1 voorsprong. Gregory Trinidad en Urving Kemp sloegen in deze slagbeurt elk een tweehonkslag, terwijl catcher Thomas Soederhuijsen met een hit twee ploeggenoten binnensloeg.

Het was een beslissende slagbeurt, want UVV wist die achterstand niet meer goed te maken voordat na 7 1/2 inning de wedstrijd door de curfew-regel vroegtijdig moest worden beëindigd. Pitchers Ronald de Bont, Rick van Dijk en Henk van Heijningen stonden samen alleen nog punten toe in de zesde en zevende inning. Op dat moment had The Hawks via twee runs in de vierde inning al een 6-1 voorsprong genomen. Uiteindelijk kwam de eindstand op 6-3. UVV sloeg dit duel vier hits, The Hawks had er tien.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page