Familiehereniging inspireert Kevin Moesquit

Bij Winnipeg Goldeyes meldde zich gisteravond een oude bekende. Yurendell de Caster keerde terug bij de ploeg waarmee hij vorig jaar kampioen werd. De terugkeer van zijn neef inspireerde korte stop Kevin Moesquit. Hij sloeg in de negende inning van de wedstrijd tegen Sioux Falls Canaries zijn ploeg in walk-off stijl naar de winst.

De Caster was vorig jaar van enorme waarde voor de profclub uit de American Association. Met zijn slaggemiddelde van .327 en 68 binnengeslagen punten bezorgde hij zijn ploeg het kampioenschap.

Na de succesvol verlopen World Baseball Classic vroeg De Caster begin dit seizoen toestemming aan zijn Amerikaanse club om de overstap te maken naar de Mexicaanse competitie. Die kreeg hij. Slechts enkele maanden later haalde Winnipeg Goldeyes met Kevin Moesquit een nieuwe speler van Curaçao binnen. Sinds 14 juli speelde Moesquit 25 wedstrijden, waarin hij tot 23 hits kwam (.235).

Neef

Zijn belangrijkste honkslag volgde misschien wel gisteravond. Eerder op de dag was zijn neef De Caster in Winnipeg geland. Hij had afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd gespeeld met Acereros del Norte. De Caster kwam in Mexico dit seizoen tot 91 honkslagen in 71 wedstrijden (.342). De Caster produceerde tien homeruns en had 52 binnengeslagen punten. Hij slaagde er echter niet in om zich met zijn team te plaatsen voor de Play-Offs.

Om die reden werd de Nederlandse international bereid gevonden terug te keren naar zijn Amerikaanse kampioensteam. De Caster zegde toe, nam afscheid bij Acereros del Norte en begroette enkele dagen later zijn 22-jarige neef Kevin Moesquit toen hij in de vierde inning de dug-out van de thuisploeg in het Shaw Park betrad.

Geïnspireerd

Die raakte geïnspireerd door de komst van De Caster. Met de Nederlandse international tussen de 4.792 toeschouwers sloeg hij in de negende inning van de wedstrijd tegen Sioux Falls Canaries, met twee man uit en een 4-5 achterstand op het scorebord, misschien wel zijn belangrijkste honkslag van het seizoen. Op zijn klap tussen de links- en midvelder kon eerst Josh Mazzola vanaf het derde honk en vervolgens ook pinchrunner Chris Salamida vanaf het tweede honk binnenlopen voor de winst

Het was alweer de vierde overwinning op rij voor Winnipeg Goldeyes. De ploeg deed daarmee goede zaken in de strijd om een wildcard in de American Association. Belangrijkste concurrent Gary SouthShore RailCats heeft nog altijd wel enkele punten voorsprong op de ploeg van de Curaçaose neven. Met vanaf vanavond Yurendell de Caster in de line-up voor het vervolg van de serie tegen Sioux Falls Canaries moet de komende dagen dat verschil goed worden gemaakt.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page