Van den Hurk weer helemaal terug na twee zeges op rij

De Nederlander Rick van den Hurk was gistermiddag voor de vijfde keer dit seizoen winnend werper geworden bij de Samsung Lions in de Koreaanse profcompetitie. In de wedstrijd tegen de KIA Tigers wist Van Den Hurk redelijk eenvoudig de overwinning te pakken, nadat hij dat ook al op 1 augustus jongstleden tegen datzelfde KIA had gedaan.

Van den Hurk beperkte de offensieve inbreng van de Tigers tot vijf hits en twee keer vier wijd in zes innings. Hij stond bovendien geen enkel punt toe. Daarnaast gooide hij vijf keer drie slag in de totaal 96 ballen die hij gooide.

De Nederlandse pitcher had weer de beschikking over zowel zijn 155 km/u fastball en zijn breaking ball. En dat was nog wel de grootste winst voor hem. De Lions kwamen al vroeg op een riante voorsprong, waardoor Van den Hurk bij het ingaan van de zevende inning de heuvel verliet met een 0-10 voorsprong.

Flink contrast

KIA kwam uiteindelijk alleen nog terug door het minder sterke optreden van zijn Koreaanse reliever op de heuvel. Die moest vier punten incasseren, waardoor de wedstrijd alsnog over negen volledige innings moest worden gespeeld. Negen dagen eerder had Van den Hurk al acht innings stand gehouden tegen hetzelfde KIA Tigers. Toen eveneens met vijf strikeouts en twee vrije lopen. Hij stond toen slechts vier honkslagen en twee punten toe. Inmiddels is daarmee het verdiende puntengemiddelde van de Nederlander gezakt tot 3.80.

Het is een flink contrast voor Van den Hurk vergeleken met zijn optredens eerder dit seizoen. Met behulp van de pitching-coach heeft hij zijn vorm weer terug weten te vinden. Mede doordat de Nederlandse profpitcher weer terug is bij zijn oorspronkelijke armbeweging. Dit biedt goede perspectieven voor Samsung dat nog steeds de ranglijst aanvoert, gevolgd door de LG Twins op twee wedstrijden en Doosan Bears op 6.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page