Tom de Blok tekent bij Seattle Mariners

De zeventienjarige Tom de Blok, actief als pitcher voor de Rookies van L&D Amsterdam, heeft een overeenkomst bereikt met de Seattle Mariners.  De Blok, afgelopen maand nog derde  met Jong Oranje op het Europees Kampioenschap onder de 18  jaar in Praag, wordt hiermee de derde Nederlandse pitcher in de organisatie van Seattle.

De Blok, die momenteel in het MLB Camp in Regensburg verblijft, legt het hoe en waarom uit: “Door het pitchingprogramma van Jong Oranje ben ik enorm gegroeid afgelopen jaar. Sinds het MLB-toernooi in Tirrenia word ik gevolgd door scouts van verschillende clubs. Uiteindelijk heb ik voor de Mariners gekozen.”

Over wat er nu gaat gebeuren vertelt hij het volgende: “In september ga ik voor drie weken naar Arizona om mee te doen met de Instructional League. Daarna volgt in februari Spring Training en start het seizoen.”

Hij refereert ook nog even aan Lars Huijer: “Lars is een voorbeeld voor mij. Hij doet het op dit moment super goed. Ik heb contact met hem en als ik vragen heb, kan ik ook bij hem terecht.” Naast Lars Huijer is momenteel ook Scott Ronnenbergh actief voor Seattle Mariners.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page