DOOR Neptunus verstevigt koppositie

DOOR Neptunus-spelers Gianison Boekhoudt en Raily Legito hebben gisteravond homeruns geslagen om hun ploeg met 11-3 langs Corendon Kinheim te slaan. De Rotterdammers hebben door dit resultaat nu aan één zege tegen L&D Amsterdam voldoende om de eerste plaats in de reguliere competitie voor zich op te eisen.

Boekhoudt en Legito sloegen hun solohomeruns in de vierde inning van de inhaalwedstrijd. Voor Boekhoudt was het al zijn vijfde van het seizoen, voor Legito de tweede. Boekhoudt is met zijn vijf homeruns nu weer de leider in de hoofdklasse.

Voordat het tweetal de bal over de hekken sloeg, had DOOR Neptunus al een comfortabele voorsprong genomen op het pitchen van Leon Boyd. Hij gooide in vier innings zeven keer vier wijd, waarvan driemaal in de eerste inning. Mede daardoor kon Neptunus met slechts twee hits al vijfmaal scoren in de eerste inning.

Verschil

Dat verschil kon Corendon Kinheim niet meer goed maken. Ondanks dat de Haarlemse ploeg met dertien honkslagen maar liefst zes hits meer had dan zijn tegenstander. Maar op het pitchen van Tim Roodenburg, Jorian van Acker, Diornick Sanchez en Berry van Driel kwam Kinheim niet verder dan drie punten in de derde, vierde en achtste inning.

DOOR Neptunus scoorde via een paar vrije lopen en veldfouten en een wilde worp nog eens tweemaal in de vijfde inning. In de achtste inning zorgden Dwayne Kemp (tweehonkslag) en Gyenuar Lopez (driehonkslag) voor de 11-3 eindstand.

Bekijk hieronder de foto’s van Rob Jelsma.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page