DOOR Neptunus wint reguliere competitie

Ze moesten er tot de negende inning op wachten. Maar nadat pinch-runner Daniël Fernandes in de negende inning het winnende punt had gescoord, kon het feestje in Rotterdam losbarsten. DOOR Neptunus versloeg directe concurrent L&D Amsterdam met 4-3 en verzekerde zich daarmee niet alleen van de eerste plaats in de reguliere competitie, maar bovendien van deelname aan het Europa Cup-toernooi volgend jaar.

Lang leek de onderlinge strijd tussen L&D Amsterdam-spelers Kenny Berkenbosch en Percy Isenia het Rotterdamse feestje te verstoren. De twee verhoogden vanavond allebei hun slaggemiddeldes tot .380 en maken komend weekeinde waarschijnlijk samen uit wie zich de beste slagman van dit seizoen mag noemen.

Berkenbosch en Isenia waren vanavond niet van plan om elkaar een duimbreed toe te geven. Elke hit van Berkenbosch pareerde Isenia in diezelfde slagbeurt. In de vierde inning legden zij daarmee de basis voor de 0-2 voorsprong op het pitchen van Diegomar Markwell (4-3-7-2). Nadat Adrian Anthony met volle honken door een tweehonkslag DOOR Neptunus in de zevende inning weer op gelijke hoogte had gebracht, lieten Berkenbosch en Isenia in de achtste inning nog eenmaal hun spierballen rollen.

Nachtmerrie

Dat had daarmee voldoende kunnen zijn voor de winst. Ware het niet dat de negende inning voor L&D Amsterdam in een ware nachtmerrie veranderde. Drie veldfouten op rij lieten het Amsterdamse schip met de haven in zicht alsnog zinken. Dwayne Kemp (honkslag) kon eerst via fouten van pitcher Jurrian Koks en korte stop Michael Duursma scoren. Op een veldfout van midvelder Roeland Henrique scoorde pinch-runner Daniël Fernandes, met nog geen enkele uit op het scorebord, vervolgens de winnende 4-3.

En dat terwijl DOOR Neptunus pas in de zevende inning zijn eerste serieuze kans had gekregen. Tot dat moment had startend pitcher Rob Cordemans (7-1-4-1) alleen een tweehonkslag aan Raily Legito hoeven toestaan. Met een tweehonkslag met volle honken maakte Adrian Anthony vervolgens een einde aan het heuveloptreden van Cordemans. Maar na de winnende klap in het midveld van catcher Rudy van Heydoorn dacht niemand in Rotterdam meer na over de stroeve start. De Rotterdamse ploeg keert na een jaar afwezigheid weer terug in het Europese clubtoernooi.

Onbereikbaar

Percy Isenia (L&D Amsterdam) was goed voor drie hits.

Percy Isenia (L&D Amsterdam) was goed voor drie hits.
Foto: © Rob Jelsma

Met de eerste plaats uit het zicht, moet L&D Amsterdam nu het komende weekeinde alle zeilen bijzetten om de tweede plaats in handen te houden en zich te verzekeren van het thuisvoordeel in de Play-Offs. Daarbij kan de ploeg van hoofdcoach Sidney de Jong zich geen enkele nederlaag meer veroorloven. Corendon Kinheim, de huidige nummer drie, naderde met een 0-7 zege op UVV zijn concurrent tot op één punt. Vaessen Pioniers won eveneens en volgt nu op twee punten achterstand.

Met David Bergman (14-1-4-1) op de heuvel hoefde Corendon Kinheim zich vanavond nauwelijks in te spannen om twee punten mee te nemen uit Den Haag. Bergman gooide zijn eerste complete wedstrijd sinds 2 juli 2011 en stond zelfs geen enkel punt toe. De slagploeg van AdoLakers moest genoegen nemen met vier hits. Het derde honk bleef vanavond onbereikbaar voor de Haagse honklopers.

Afstraffing

Het leverde een 0-7 shut-out op, waarbij Corendon Kinheim pas in de negende inning echt door de defensie van AdoLakers wist te breken. Lang bleef de Haarlemse ploeg steken op vijf hits en drie runs. Jeffrey Arends scoorde in de tweede inning na zijn tweehonkslag het eerste punt. In de vijfde Haarlemse slagbeurt voegde Kinheim daar nog punten van Remco Draijer (honkslag) en René Cremer (honkslag) aan toe. In de negende inning liepen de bezoekers alsnog uit. Mede door een tweepunten-tweehonkslag van Dirk van ’t Klooster kwamen nog eens vier extra runs op het scorebord.

De slagploeg van Vaessen Pioniers sloeg er vanavond tegen UVV weer lustig op los. De formatie van hoofdcoach Robert Klaver kwam tot zestien hits en bracht daarmee zijn totaal aantal honkslagen in de laatste drie wedstrijden op 45. Veertien op de honken achtergebleven lopers zorgden er uiteindelijk voor dat een afstraffing UVV bespaard bleef. De Utrechtse thuisploeg hoefde uiteindelijk in slechts vijf innings één punt te incasseren.

Debuut

Vince Rooi (derde inning) en Kevin Dirksen (vierde inning) sloegen solohomeruns. Michael Pluijmers en Phil Ortez sloegen elk drie hits. Josh Rickards (7-1-3-0) kreeg na zes innings werk de winst op zijn naam. Bij de Utrechtse ploeg gooide Kim van Lavieren (2-2-3-0) in de laatste drie innings de wedstrijd uit. De pitcher uit Deventer maakte daarmee zijn debuut in de hoofdklasse.

Mr.Cocker HCAW verspeelde vanavond tegen Mampaey The Hawks een 2-1 voorsprong in de derde inning toen Berry van Donselaar zijn derde homerun van het seizoen sloeg. Hij nam daarmee Berend Ruben en Steven Wharwood mee over de thuisplaat en zorgde voor drie van de vijf punten voor The Hawks in deze slagbeurt.
De Bussumse thuisploeg begon hierna onder leiding van de Venezolaan Jesus Latte (4 uit 4) aan een inhaalrace, scoorde punten in de derde, zesde en zevende inning, maar slaagde er niet meer in het gat te dichten voordat de curfew-regel in werking trad. Na acht innings verzekerde Mampaey The Hawks zich van een 6-7 overwinning. Van Donselaar en Wharwood sloegen elk met twee hits drie van de zeven punten voor hun ploeg binnen.

Bekijk hieronder de foto’s van Rob Jelsma.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page