Van den Hurk verbetert seizoensrecord

De Nederlandse pitcher Rick van den Hurk heeft vandaag voor Samsung Lions de meeste strikeouts van dit seizoen gegooid. In de wedstrijd tegen NC Dinos kwam Van den Hurk in zeven innings tot tien keer drie slag. De slagploeg van de koploper uit de Koreaanse competitie liet het echter afweten, waardoor Van den Hurk uiteindelijk alsnog de nederlaag op zijn naam kreeg.

Niet eerder had Van den Hurk in één wedstrijd in Korea zoveel tegenstanders met drie slag aan de kant gezet. Bij zijn debuut in de Koreaanse profcompetitie kwam de voormalig Major Leaguer op 17 april tot negen strikeouts, maar dat aantal wist hij in de vijftien daaropvolgende wedstrijden niet meer te evenaren. Niettemin gooide Van den Hurk in zestien wedstrijden voor Samsung Lions wel 81 strikeouts.

Vandaag voegde hij daar nog eens tien aan toe. Dat gebeurde in de wedstrijd tegen het tegen degradatie vechtende NC Dinos. Van den Hurk begon de wedstrijd in rap tempo. Hij had slechts 31 ballen nodig voor de eerste twee innings en had toen al vijf keer drie slag op rij gegooid.

Tegenpunt

In de derde inning moest de Nederlandse pitcher het eerste tegenpunt incasseren. Nadat zijn eerste honkman de bal door zijn benen had laten gaan, volgde NC Dinos met een tweehonkslag om de 0-1 voorsprong op het scorebord te brengen. Samsung Lions bracht die stand in de vijfde nog wel in evenwicht, maar veel steun kreeg Van den Hurk vandaag niet van zijn slagploeg.
Drie hits in de zesde inning brachten NC Dinos andermaal op voorsprong: 1-2. Dat had meer kunnen zijn als de midvelder van Samsung Lions niet met een uitstekende vangbal een einde had gemaakt aan de scoringskansen van de tegenstander.

Van den Hurk had uiteindelijk 132 ballen nodig om zich door zeven innings heen te werken. Maar hij sloot zijn heuveloptreden wel in stijl af. Nadat hij met een opzettelijke vrije loop de honken had vol laten stromen, gooide Van den Hurk zijn tiende strikeout voor het einde van de slagbeurt.

Nederlaag

Niettemin kreeg Van den Hurk wel de nederlaag op zijn naam. De koploper uit de Koreaanse profcompetitie slaagde er niet meer in de achterstand weg te werken en moest in de achtste inning uiteindelijk zelfs nog een derde punt toestaan. Van den Hurk stond in zeven innings zeven honkslagen toe en gooide slechts twee keer vier wijd. In totaal kwam NC Dinos dit duel tot negen hits. Vier meer dan tegenstander Samsung Lions. Het verdiende puntengemiddelde van Van den Hurk is na deze wedstrijd 3.72.

Van den Hurk gooide in zijn elf jaar durende profcarrière maar vijf keer eerder minimaal tien strikeouts in één wedstrijd. De laatste keer was voor het Triple A-team Norfolk Tides (Baltimore Orioles) op 15 augustus 2011. In die wedstrijd van twee jaar geleden kwam hij tot een persoonlijk record van dertien keer drie slag in één profwedstrijd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page