Roger Bernadina ontslagen door Nationals

Op de dag dat Boston Red Sox de Nederlandse international Xander Bogaerts heeft opgeroepen voor de Major League, is een andere Nederlandse international door zijn Major League-club aan de kant gezet. Washington Nationals heeft vandaag bekendgemaakt het contract met buitenvelder Roger Bernadina te beëindigen. De Nederlandse honkballer kwam al sinds 2001 uit als prof.

De 29-jarige Bernadina debuteerde op 29 juni 2008 voor Washington Nationals in de Major League. Sindsdien speelde hij 468 wedstrijden in de Major League, de meeste voor een in Nederland geschoolde honkballer. Zijn laatste wedstrijd in de Minor League speelde Bernadina op 1 september 2011 voor Syracuse Chiefs (Triple A). Sindsdien werd hij van vaste waarde voor de hoofdmacht van de club uit Washington.

Vorig jaar sloot Bernadina het seizoen af met 66 honkslagen in 129 wedstrijden (.291). Waaronder vijf homeruns. Dit jaar bleef de honkballer uit Den Haag steken op 27 hits in 85 wedstrijden (.178). Hierdoor werd Bernadina de laatste weken veroordeeld tot slagbeurten als invaller. Zijn laatste honkslag sloeg hij op 20 juli tegen Los Angeles Dodgers.

Plaatsmaken

Bernadina moet bij Washington Nationals plaatsmaken voor de linkshandige buitenvelder David DeJesus. Deze veteraan werd vandaag door de club uit Washington overgenomen van Chicago Cubs. Hoewel Nationals hiervoor nog een later te benoemen speler richting Chicago moet sturen, viel daarvoor niet de keuze op de Nederlandse international. Hij moet zodoende op zoek naar een nieuwe club. Met DeJesus hoopt Washington Nationals alsnog het gat met Cincinnati Reds in te lopen. Beide teams zijn in de race voor een wild card.

Bernadina werd op 3 november 2001 door Montreal Expos gecontracteerd. Een jaar later debuteerde hij voor het Rookie League-team GCL Expos. Hij speelde uiteindelijk tien seizoenen in de Minor League en zes jaar in de Majors. In 2004 ging Montreal Expos verder als Washington Nationals. Bernadina was nog één van de laatste spelers in de organisatie van Washington, afkomstig uit het Montreal-tijdperk.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page