Xander Bogaerts naar Major League

Dat Xander Bogaerts dit seizoen zijn debuut maakt in de Major League, daar lijkt geen twijfel over mogelijk. De grote vraag was tot dusver vooral wanneer Boston Red Sox zijn twintigjarige talentvolle binnenvelder zou oproepen. Daar lijkt de Amerikaanse proforganisatie nu duidelijkheid over te hebben gegeven. Bronnen, waaronder de Boston Globe, laten weten dat de club uit Boston vandaag de Nederlandse international oproept.

Bogaerts begon zijn seizoen voor het Double A-team Portland Sea Dogs, maar promoveerde al snel naar Pawtucket Red Sox, het hoogste team van Boston Red Sox in de Minor League. De Arubaanse honkballer had geen enkele moeite om zich aan het nieuwe niveau aan te passen. In zestig duels heeft hij momenteel een slaggemiddelde van .284 met negen homeruns en 32 binnengeslagen punten.

Daarmee kan Boston Red Sox het debuut van de Nederlandse international niet langer uitstellen. Bogaerts, die in 2011 wereldkampioen werd met het Nederlands honkbalteam en tevens deelnam aan de World Baseball Classic van dit jaar, krijgt ontvangt een uitnodiging om zich te melden voor de serie uitwedstrijden tegen San Francisco Giants. Bogaerts wordt in dat geval de 29e speler met een Nederlands paspoort die zijn debuut maakt in de Major League. De laatsten waren Mariekson Gregorius en Jurickson Profar, die eind vorig jaar werden opgeroepen en inmiddels van vaste waarde zijn voor respectievelijk Arizona Diamondbacks en Texas Rangers.

Jongste speler

Bij de hoofdmacht van Boston Red Sox wordt Bogaerts de jongste speler voor de club in de Major League sinds lange tijd. De Arubaanse honkballer wordt gezien als één van de grootste talenten uit de Minor League.  Hij debuteerde nog maar in 2010 met zijn tweelingbroer Jair Bogaerts voor Boston Red Sox in de Dominicaanse zomercompetitie. Maar terwijl Jair via Chicago Cubs uiteindelijk zijn profavontuur voortijdig zag worden beëindigd, stormde Xander in hoog tempo door de Minor League.

In zijn vierde profseizoen, vier jaar nadat hij op 29 augustus 2009 zijn handtekening onder het contract van Boston Red Sox zette, maakt Bogaerts daardoor al zijn debuut in de Major League. Vorig jaar werd Bogaerts door Boston Red Sox uitgeroepen tot Minor League Offensive Player of the Year. Dit jaar kwam hij voor de tweede maal op rij uit tijdens de All-Star Futures Game, waarin hij twee hits sloeg voor het World Team.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page