Bernadina verder bij Philadelphia Phillies

De Nederlandse profhonkballer Roger Bernadina heeft niet lang hoeven wachten op een nieuwe club. Maandag liet Washington Nationals weten het contract met de buitenvelder te verbreken. Twee dagen later is Bernadina al opgepikt door Philadelphia Phillies.

De 29-jarige Bernadina kende vorig jaar zijn beste seizoen in de Major League. In 129 wedstrijden voor Washington Nationals kwam hij tot 66 honkslagen, waaronder vijf homeruns (.291). Hij slaagde dit seizoen echter geen enkele keer erin datzelfde niveau te halen. Zodoende werd hij steeds meer veroordeeld tot bankzitter en kwam hij uiteindelijk in 85 wedstrijden tot slechts 27 hits (.178).

Het kon ook niet lang meer uitblijven voordat Washington Nationals de Nederlandse international aan de kant zou zetten. Dat gebeurde maandag. Philadelphia Phillies, dat al eerder interesse had in Bernadina, meldde zich direct bij de Nederlander. Ook een elftal andere clubs, waaronder Minnesota Twins, toonden interesse voor de buitenvelder.

Versterking

Uiteindelijk koos Bernadina voor een nieuw contract bij Philadelphia Phillies. Deze club is al langere tijd op zoek naar versterking voor in het buitenveld. Dat Bernadina op alle drie de buitenveldposities uit de voeten kan, heeft hem uiteindelijk aan een nieuw contract geholpen. Om plaats te maken voor Bernadina is binnenvelder Michael Martinez teruggezet naar het Triple A-team.

Bernadina wordt op het 25 man roster van de club geplaatst, waardoor hij mogelijk vanavond al inzetbaar is in de thuiswedstrijd tegen Colorado Rockies in het Citizens Bank Park. Dat stadion is een belangrijke reden voor Bernadina geweest bij zijn keuze voor de Phillies. In zijn 22 Major League-wedstrijden in Citizens Bank Park heeft hij een slaggemiddelde van .309.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page