Debuut Bogaerts voor Boston Red Sox

Precies vijf maanden nadat Xander Bogaerts met het Nederlands team in AT&T Park stond voor de halve finales van de World Baseball Classic is de Arubaanse honkballer teruggekeerd in het stadion van San Francisco Giants. Daar maakte hij afgelopen nacht zijn debuut in de Major League voor Boston Red Sox.

Op dinsdag 19 maart verloor Nederland onder leiding van Hensley Meulens de halve finales van de World Baseball Classic met 4-1 van de Dominicaanse Republiek. Vijf maanden later troffen Meulens en Bogaerts elkaar opnieuw in San Francisco. Meulens als de manager van de thuisclub Giants, Bogaerts als de rookie van Boston Red Sox.

De Arubaanse honkballer zat maandag voor het eerst in de dug-out van Boston Red Sox. Aan spelen kwam hij, op de dag dat hij voor de hoofmacht werd opgeroepen, niet toe. Gisteren was het wel zover. In het AT&T Park werd Bogaerts officieel de 29e honkballer met een Nederlands paspoort, die zijn debuut maakte in de Major League.

Foutloos

Aanvallend kon Bogaerts in de wedstrijd tegen titelverdediger San Francisco Giants nog niet zijn waarde laten zien. Hij sneuvelde drie keer in het slagperk. Eenmaal door drie slag (zesde inning) en twee keer door een grondbal. In de eerste inning zelfs met volle honken op het pitchen van Ryan Vogelsong. Uiteindelijk scoorde San Francisco Giants in de negende inning bij 2-2 het winnende punt.

Verdedigend bleef Bogaerts als korte stop in twee acties foutloos. Hij had onder meer een goede veldactie in de vijfde inning. In de zesde inning werd Bogaerts vervangen door Stephen Drew, die in de zevende inning zelf ook uitging met drie slag.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page