Debuut Bernadina voor Philadelphia Phillies

De 29-jarige Roger Bernadina heeft gisteravond in Citizens Bank Park, met 36.578 toeschouwers, zijn debuut gemaakt voor Philadelphia Phillies. Hij kwam in de zevende inning als pinch-hitter in de wedstrijd tegen Colorado Rockies, maar kwam in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club nog niet tot een honkslag.

Bernadina krijgt de komende periode de kans om zich te bewijzen bij zijn nieuwe club en een plek te verdienen voor het aankomende seizoen. Al meteen gisteravond diende zich de eerste kans aan. Bij een 2-2 gelijke stand werd de Nederlandse prof als pinch-hitter voor pitcher Cliff Lee richting het slagperk gedirigeerd. Slechts enkele uren daarvoor was de overeenkomst tussen Bernadina en Phillies beklonken.

Op het pitchen van Matt Belisle, de derde pitcher van de avond voor Colorado Rockies, wist Bernadina echter niet veilig de honken te bereiken. Zijn klap verdween in de handschoen van rechtsvelder Michael Cuddyer. Het bleef de enige kans voor Bernadina. Bij het ingaan van de achtste inning werd ook hij vervangen.

Na een punt in de achtste inning voor Colorado Rockies trok Philadelphia Phillies, dat momenteel onder leiding staat van interim manager Ryne Sandberg, in de tweede helft van de negende inning via twee runs de winst met 4-3 naar zich toe. Bernadina werd gisteren alweer de negentiende buitenvelder voor Philadelphia Phillies sinds de start van het seizoen in 2012.

Bogaerts

In San Francisco speelde Xander Bogaerts zijn tweede Major League-wedstrijd met Boston Red Sox. Na zijn start op dinsdagavond als korte stop, moest de Nederlandse international het gisteren doen met een invalbeurt in de zevende inning. Hij werd de vervanger van tweede honkman Dustin Pedroia en werd uiteindelijk geposteerd op het derde honk.

In de achtste inning bereikte Bogaerts in zijn enige slagbeurt veilig het eerste honk na een veldfout van pitcher Mike Kickham. Op zijn klap kon Daniel Nava het twaalfde punt voor Red Sox scoren. Even later sneuvelde Bogaerts zelf in een dubbelspel op een geslagen bal van Mike Napoli. Beide ploegen kwamen hierna niet meer tot scoren, waardoor de honkballers uit Boston uiteindelijk met 1-12 de wedstrijd wonnen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page