De Jong: ‘We hebben hard geknokt’

De wedstrijd tussen DOOR Neptunus en L&D Amsterdam van gisteravond was een herhaling van de week daarvoor: dezelfde plek, dezelfde tijd, dezelfde startende pitchers en hetzelfde resultaat. Opnieuw trokken de Amsterdamse honkballers aan het kortste eind. “We hebben hard geknokt”, aldus hoofdcoach Sidney de Jong.

DOOR Neptunus trok op eigen veld in de zevende inning de winst met 4-3 naar zich toe. Winnend pitcher werd Diegomar Markwell, terwijl reliever Kevin Heijstek het verlies op zijn naam kreeg. Hij loste in de zevende inning starter Rob Cordemans af. Na afloop gaf Cordemans zijn visie op de wedstrijd: “Het was voor beide pitchers een moeilijke wedstrijd. Ik moest de hele wedstrijd vechten, maar kwam er nog wel doorheen. Alleen aan het einde van de rit staat er toch een verlies op het scorebord. Dat komt mede door het verschil van vier hits voor ons ten opzichte van de veertien hits voor Neptunus”.

Toch zag het er in het begin niet naar uit dat Amsterdam als verliezer het veld zou verlaten. “We begonnen sterk, maar daarna zetten we niet door”, blikt Cordemans terug. “Neptunus heeft een hele goede slagploeg en dat zijn ze al het hele jaar. Diegomar werd steeds sterker in de wedstrijd. Hij kan in het begin wat shaky zijn. Maar aan het einde komt hij toch altijd weer door. Dat komt er op neer dat we moeten doorzetten en al meer in het begin hadden moeten scoren”.

Beetje jammer

Over het verdere verloop van de serie tegen Neptunus geeft Cordemans het volgende aan: “Zaterdag staat bij Neptunus Orlando Yntema op de heuvel. Dus dan mogen we er weer vol tegen aan . We hebben op zich geen slechte pot gespeeld, dus we hebben nog wel vertrouwen. Maar het is een beetje jammer dat we weer net niet de winst hebben binnengehaald. Daar moeten we een keer doorheen breken. Hopelijk gebeurt dat zaterdag”.

Ook hoofdcoach Sidney de Jong kan zich goed vinden in het voorgaande verhaal: “We hebben niet veel geslagen, maar weten wel de druk op Markwell te leggen door veel vier wijd af te dwingen. We hadden maar vier hits en wisten  helaas niet op de juiste momenten door te breken”. Op het laatst was het toch nog even spannend: “In de negende inning zetten we nog wat druk. We hebben hard geknokt. Het was een close ballgame en die hebben we verloren.” Over de rest van de serie tegen Neptunus zegt De Jong het volgende: “Het blijven hele close ballgames. Het zijn hele mooie wedstrijden om te kijken. Veel spanning, veel druk en dan ik hoop dat we de volgende twee wedstrijden de winnende partij zullen zijn”.

Spannende wedstrijden

Closer Berry van Driel (DOOR Neptunus) hield uiteindelijk de winst in Rotterdam. “We kwamen weer achter, maar trokken in de laatste innings de wedstrijd naar ons toe”, vertelt hij. “Neptunus en Pirates zijn al jaren aan elkaar gewaagd. Ik denk dat dit voor ons de leukste en spannendste wedstrijden zijn. We hebben er nog twee tegen ze te gaan, dus we mogen nog vol aan de bak.” Over de rest van de serie: “Ik verwacht alleen maar spannende wedstrijden”.

Ook Evert-Jan ’t Hoen, hoofdcoach bij de Rotterdammers, zag dat de twee teams aan elkaar gewaagd waren: “We kwamen heel snel 0-2 achter. We deden wel wat terug met 1-2, maar toen scoorden zij opnieuw. Het was heel close en dat pakte voor ons totaal niet goed uit. De score van de 1-3 was totaal onnodig.”

Problemen

Over startend pitcher Diegomar Markwell en de bullpen: “Hij kwam in het begin in de problemen, maar heeft zich er toch doorheen gebikkeld. Uiteindelijk heeft hij zeven innings gegooid en daarin toch drie punten tegen gekregen. Natuurlijk had dat minder moeten zijn. Brendan Wise heeft daarna ijzersterk de achtste inning uitgegooid.” Berry van Driel, die al twaalf saves heeft dit jaar, kon vervolgens zijn dertiende bijschrijven. ’t Hoen: “Hij doet het uitstekend voor ons”.

Zaterdag vervolgt DOOR Neptunus de serie tegen L&D Amsterdam met een wedstrijd in Amsterdam. “We staan 1-0 in wedstrijden voor. We gaan nu met een gevoel naar Amsterdam van ‘we gaan weer winnen’. Als we in de series elke week steeds twee van de drie wedstrijden winnen, staan we in de Holland Series. En we gaan voor niets minder. Ik verwacht dat we onze stinkende best gaan doen om elke wedstrijd te winnen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page