Bernadina en Bogaerts in derde duel succesvol

Ze moesten er allebei drie wedstrijden op wachten, maar inmiddels hebben de Nederlandse internationals Roger Bernadina en Xander Bogaerts hun eerste honkslag geslagen. Bernadina voor zijn nieuwe club Philadelphia Phillies en Bogaerts voor Boston Red Sox zelfs zijn eerste in de Major League.

Bogaerts debuteerde op 20 augustus in de Major League voor Boston Red Sox, maar kwam tot dusver nog nauwelijks aan spelen toe. Juist op het moment dat de Arubaanse honkballer promoveerde naar de hoofdmacht, begonnen korte stop Stephen Drew en derde honkman Will Middlebrooks goed te spelen. Totdat daar verandering in komt, moet Bogaerts genoegen nemen met een rol als bankzitter.

Gisteravond speelde hij zijn derde wedstrijd voor Boston Red Sox in de Major League en zijn tweede als invaller. Met één man uit betrad hij in de negende inning van de wedstrijd tegen Los Angeles Dodgers als pinch-hitter het slagperk. Boston Red Sox leidde op dat moment met 2-4 door vier runs in de eerste inning. Op het pitchen van Brandon League sloeg Bogaerts een linedrive naar rechtsvelder Yasiel Puig. Daarmee forceerde hij een werperswissel. Paco Rodriguez kwam op de heuvel en maakte met een dubbelspel een einde aan de slagbeurt. In de gelijkmakende negende slagbeurt maakte Bogaerts met een vangbal als derde honkman één van de drie nullen om de voorsprong vast te houden en de winst veilig te stellen.

Historie

Ook Roger Bernadina speelde gisteren zijn derde wedstrijd voor Philadelphia Phillies. In Citizens Bank Park had tegenstander Arizona Diamondsbacks maar liefst achttien innings nodig om de winst in de wacht te slepen. Bernadina speelde het volledige duel als midvelder en maakte daarmee deel uit van historie. Het duel duurde maar liefst zeven uur en zes minuten en was daarmee de langst durende wedstrijd uit de clubgeschiedenis van zowel Philadelphia Phillies als Arizona Diamondbacks.

In de zesde inning sloeg Bernadina zijn eerste hit voor zijn nieuwe club. Dat was meteen een solohomerun op het pitchen van Randall Delgado. Twee innings later scoorde de Nederlander opnieuw, nadat hij door vier wijd op de honken was gekomen. In de elfde inning zorgde Bernadina voor een kans om de wedstrijd te winnen nadat hij een tweehonkslag had geslagen. Verder dan het tweede honk kwam Bernadina echter niet. Het bleven uiteindelijk de enige twee hits dit duel voor Bernadina in acht tellende slagbeurten.

Gregorius

In totaal kwam Philadelphia Phillies tot dertien honkslagen. Arizona Diamondbacks zelfs tot 22. Eén daarvan was van Mariekson Gregorius, die in de zevende inning als korte stop in de wedstrijd was gekomen en uiteindelijk in de achttiende inning het laatste punt van de wedstrijd scoorde. Na ruim zeven uur spelen scoorde Arizona Diamondbacks vijfmaal in de achttiende inning om de wedstrijd met 7-12 te winnen. Het waren de eerste punten in de wedstrijd sinds in de achtste inning de gelijke stand op het scorebord was gekomen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page