Nieuwe kans voor Van Mil in Triple A

De 28-jarige Loek van Mil krijgt een nieuwe kans op Triple A-niveau. Gisteren heeft Cincinnati Reds de Nederlandse pitcher overgeheveld naar Louisville Bats. Van Mil is bezig aan zijn achtste profseizoen.

Vorig jaar debuteerde Loek van Mil in de hoogste Minor League-klasse. Hij speelde veertien wedstrijden op dit niveau, verdeeld over Salt Lake Bees (Los Angeles Angels) en Columbus Clippers (Cleveland Indians). In december kwam de Nederlander als free agent terecht bij Cincinnati Reds.

Deze Major League-organisatie plaatste Van Mil dit seizoen bij het Double A-team Pensacola Blue Wahoos. Daarvoor speelde hij tot dusver 48 wedstrijden als closer. De boomlange pitcher had acht saves, maar verloor ook negen maal. In 61 1/3 innings gooide Van Mil 32 keer drie slag, 28 keer vier wijd en stond hij 53 honkslagen en 23 verdiende punten toe (3.38). Vorige week keerde Van Mil terug op het veld, nadat een week met een blessure aan zijn rechterarm vanaf de zijlijn had moeten toekijken.

In de Southern League South staat Pensacola Blue Wahoos momenteel op een derde plaats met drie wedstrijden achterstand op koploper Jacksonville Suns. De ploeg heeft nog zes wedstrijden om het gat dicht te lopen. In de Triple-A International League West staat Louisville Bats eveneens op een derde plaats, maar met een aanzienlijk grotere achterstand van twaalf wedstrijden op de koploper.
Van Mil staat vanavond meteen tegenover zijn oude ploeg als Louisville Bats op het Louisville Slugger Field de honkballers van Columbus Clippers ontvangen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page