DOOR Neptunus bovenaan in Play-Offs

De strijd om de eerste plaats in de Play-Offs is voorlopig gewonnen door DOOR Neptunus. De Rotterdamse ploeg wist vanavond op eigen veld nog maar ternauwernood de voorsprong tegen directe concurrent Vaessen Pioniers vast te houden. In de Play-Downs zette Mampaey The Hawks zijn uitstekende reeks voort.

Met vier punten uit drie wedstrijden hadden DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers zich vorige week na de eerste speelronde bovenaan het klassement genesteld. Met een goede serie in de drie onderlinge wedstrijden kan één van beide teams deze week een enorme stap zetten richting de Holland Series. Vooralsnog lijkt DOOR Neptunus daarop het meeste aanspraak te kunnen maken. De Rotterdamse honkballers wonnen in het Neptunus Familiestadion met 4-3.

Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor DOOR Neptunus. Onder leiding van pitcher Diegomar Markwell (5-2-5-1 in zeven innings) werd Vaessen Pioniers alleen een punt in de vierde inning gegund. Op dat moment had Neptunus echter al een 2-0 voorsprong genomen op het pitchen van Kevin Miner. Benjamin Dille had de score in de eerste inning geopend op een hit van Raily Legito. Twee innings later scoorde Legito zelf de 2-0 op een tweepitter van Gyenuar Lopez.

Fout

Mampaey The Hawks: na vier wedstrijden nog ongeslagen.

Mampaey The Hawks: na vier wedstrijden nog ongeslagen.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Nadat Shaldimar Daantji in de achtste inning nog eens twee punten had binnengeslagen, leek de wedstrijd gespeeld. Toch dacht Vaessen Pioniers daar heel anders over. Nadat closer Berry van Driel het pitchen over had genomen, wisten de Hoofddorpse honkballers lopers op alle honken te krijgen via een hit van Philip Ortez, een tweehonkslag van Kevin Dirksen en vier wijd voor Dè Flanegin. Op een hit van Zerzinho Croes kon Pioniers hierdoor terugkomen tot 4-3. Zowel Ortez als Dirksen passeerden de thuisplaat, mede doordat linksvelder Gyenuar Lopez tegen zijn oude ploeg in de fout ging. Die fout bleef echter zonder rampzalige gevolgen nadat rechtsvelder Gianison Boekhoudt drie ballen later een hooggeslagen bal van Mark Duursma onschadelijk had gemaakt om een einde te maken aan de wedstrijd.

In Haarlem werd L&D Amsterdam de andere winnaar uit de Play-Offs. De Amsterdamse formatie van hoofdcoach Sidney de Jong diende vanavond al vroeg de schade toe aan zijn tegenstander Corendon Kinheim. Pitcher David Bergman zag in de tweede inning de honken vollopen na een honkslag van Kenny Berkenbosch, vier wijd voor Bas Nooij en een hit van Wesley Connor. Met slechts één uit profiteerden de Amsterdammers volop. Maar liefst vier punten liepen binnen na onder meer vier wijd voor Michael Duursma en een rake klap van Roeland Henrique. Bryan Engelhardt antwoordde in de gelijkmakende slagbeurt met een solohomerun om Corendon Kinheim terug te brengen tot 1-4, maar op het pitchen van Rob Cordemans, Kyle Ward en Jurrian Koks bleef dat het enige Haarlemse punt van deze avond.

Bijgeteld

Zodoende kon L&D Amsterdam redelijk eenvoudig uitlopen naar de 1-9 winst. Kenny Berkenbosch (tweehonkslag) zorgde voor het vijfde Amsterdamse punt na een honkslag van Bas Nooij in de zesde inning, waarna nog eens vier runs in de negende inning konden worden bijgeteld. In deze laatste slagbeurt sloeg Björn Hato met een tweepitter twee van de vier punten over de thuisplaat. L&D Amsterdam sloeg vanavond twaalf honkslagen, tegenover acht hits voor Corendon Kinheim.

L&D Amsterdam is door dit resultaat in punten op gelijke hoogte gekomen met Vaessen Pioniers. Landskampioen Corendon Kinheim moet aankomend weekeinde winnen om aansluiting met de overige drie teams in de Play-Offs te houden.

Uitstekende reeks

Jeroen Hubert keerde terug bij Mr.Cocker HCAW.

Jeroen Hubert keerde terug bij Mr.Cocker HCAW.
Foto: © Alfred Cop

Mampaey The Hawks zette vanavond zijn uitstekende reeks in de Play-Downs voort. De nieuwkomer in de hoofdklasse bleef in Utrecht ook ongeslagen tegen UVV. Pitcher Kevin Noordzij (3-0-2-2) stond in zeven innings alleen honkslagen toe aan Ferd van Stekelenburg (tweede inning) en Dennis de Quint (vierde inning). Zelf scoorden de honkballers uit Dordrecht al achtmaal in de eerste drie innings. Dat gebeurde op acht hits, waaronder vier tweehonkslagen. Uiteindelijk kwam The Hawks tot zestien honkslagen en won het met een 0-9 shut-out. Urving Kemp leidde de slagploeg met drie hits uit zes slagbeurten.

In Bussum keerden twee oudgedienden terug op het veld. Thuisploeg Mr.Cocker HCAW had speciaal voor de cruciale serie tegen AdoLakers de hulp ingeroepen van pitcher Jeroen Hubert. AdoLakers had zijn selectie versterkt met Eugene Henson. Hubert (6-2-4-0 in zeven innings) kreeg in de eerste inning direct honkslagen tegen van Odion Gouverneur en Eugene Henson, waardoor AdoLakers al vroeg op een 0-1 voorsprong kwam. Vanaf de vierde inning kon HCAW die achterstand wegwerken en uitopen naar de 6-1 winst. Mr.Cocker HCAW herstelde zich daarmee van de drie nederlagen tegen Mampaey The Hawks van een week geleden. Linoy Croes (3 uit 5) en Sergino Martis (3 uit 3) namen samen zes van de elf Bussumse hits voor hun rekening.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page