Vaessen Pioniers strijdbaar na verlies in Play-Offs

Na de spannende wedstrijd tussen DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers werd gisteren duidelijk dat de gasten uit Hoofddorp ondanks de nederlaag nog heel strijdbaar zijn en de komende wedstrijden vol vertrouwen tegemoet zien. Dè Flanegin: “Zaterdag zitten wij er bovenop”.

De 4-3 nederlaag voor Vaessen Pioniers was de tweede in de Play-Offs. De Hoofddorpse honkballers zakten daardoor naar de tweede plaats. “De pitching hield ons lang in de wedstrijd, maar helaas werd de opdracht niet helemaal uitgevoerd”, aldus hoofdcoach Robert Klaver. “Elk puntje telt in de Play-Offs. Elk team is aan elkaar gewaagd. Diegomar Markwell stond een hele goede pot te gooien. Hij was in control.”

Vaessen Pioniers startte gisteravond zelf met pitcher Kevin Miner op de heuvel. Klaver heeft daar duidelijke redenen voor: “Het was een bewuste keuze. Vorige keer heeft hij een goede pot gegooid en ook bijna zeven innings. Hij heeft zijn ballen en rommelt wat. Hij heeft ons er doorheen gesleept en ging er met de stand van 2-1 af.”

Strategie

De Hoofddorpse honkballers hopen dit jaar de Holland Series te winnen. Klaver: “In 2011 stonden wij nog in de Holland Series. Toen waren wij top in de Play-Offs, maar running out of gas in de Holland Series. We hadden op dat moment veel spelers met blessures. Vorig jaar wonnen wij in de Play-Offs geen twee van de drie wedstrijden per serie. Dan kom je net een wedstrijdje tekort. Zeker als je ziet dat Kinheim vorig jaar met vier overwinningen de finale bereikte.”
Over de rest van de wedstrijden: “We moeten nu nog thuis tegen Neptunus en volgende week tegen Pirates. We hebben onze pitching vers. Het is allemaal erg spannend. Elk team kent elkaar door en door. Zaterdag hebben wij Eddie Aucoin op de heuvel staan. We gaan zaterdag zeker weer proberen om een potje te winnen.”

Gyenuar Lopez (DOOR Neptunus).

Gyenuar Lopez (DOOR Neptunus).
Foto: © Rob Jelsma

Aangewezen slagman Dè Flanegin over de wedstrijd en het verdere verloop: “Ik kwam vandaag drie keer op de honken. En op het einde zat de overwinning er nog in. We gaan voor de twee overwinningen in de serie tegen Neptunus. Onze twee Amerikanen moeten nog gooien. Hun ace heeft al gegooid. Dus zaterdag zitten wij er bovenop.”

Veel hechter

Vaessen Pioniers-clubicoon Mark Duursma: “We kregen nog kansen om er overheen te gaan, maar helaas lukte dat niet.” Ook de teambuilding komt ter sprake: “Wij zijn als team veel hechter geworden. We hebben het aan het begin van het seizoen natuurlijk heel moeilijk gehad. Maar we zijn bij elkaar gebleven en niet op elkaar gaan zeuren. Daardoor zijn wij beter gaan spelen. Daar kunnen wij als team zeker trots op zijn. Zo zie je dat wij nu echt een stuk hechter zijn en ook tegenslagen kunnen verwerken.”

Een van de nieuwkomers dit jaar bij Vaessen Pioniers is Danny Rombley: “Het was voor mij aan slag lekker met een driehonkslag. Maar als team moet het bij elkaar komen. Tegen Neptunus heb ik niet de kans gekregen om iemand binnen te slaan. Soms heb je van die wedstrijden. Kevin Miner heeft een hele goede pot gegooid. Daarom is het jammer dat het net niet lukt.”

Forceren

Waar een verliezer is, is ook een winnaar. Allereerst hoofdcoach van Neptunus Evert-Jan ’t Hoen: “We konden moeilijk punten scoren. We wilden wat forceren met een double steal en dat werkte goed. Shaldimar Daantji pakte dat op en sloeg beide lopers binnen. Dat geeft je een beter gevoel. Dan zitten we beter in de wedstrijd. Op het laatst komen zij weer terug en dan staat de altijd gevaarlijke Mark Duursma aan slag. Maar gelukkig wordt de bal in het rechtsveld gevangen en is de wedstrijd afgelopen en hebben wij verdiend gewonnen.”
Over de komende twee wedstrijden tegen Pioniers geeft hij het volgende aan: “Pioniers is een goede ploeg en in de Play-Offs kan iedereen van iedereen winnen en verliezen. We hebben een goede basis voor plaatsing voor de Holland Series en gaan ook voor niets minder. Zaterdag gooit Orlando Yntema voor ons.”

DOOR Neptunus won tegen Vaessen Pioniers zijn derde wedstrijd uit de Play-Offs.

DOOR Neptunus won tegen Vaessen Pioniers zijn derde wedstrijd uit de Play-Offs.
Foto: © Rob Jelsma

Benjamin Dille speelde voor het eerst in deze Play-Offs weer in de basis van Neptunus: “Ik speelde wel niet, maar ik beleefde de wedstrijden heel intensief op de bank. Het kriebelde om mee te spelen. Maar soms moet je even luisteren naar je lichaam. Dan kan je beter wat langer wachten dan te vroeg beginnen.”

Scherp

Over de wedstrijd en de Play-Offs zelf zegt Dille het volgende: “Dit zijn de wedstrijden waar je een heel jaar op zit te wachten. Je speelt een keer een serietje tegen Kinheim of Pirates, maar dan komt er toch altijd iets tussen. Dan speel je weer drie weken tegen de onderste vier. Dan is het de knop omdraaien. Nu speel je gewoon negen wedstrijden en deze wedstrijden houden je wel scherp. Als je dat niet bent, verlies je ze. Afgelopen zondag was daar het ideale voorbeeld van. Je zet het daarna van je af en de volgende wedstrijd sta je er weer. De weg naar de Holland Series zal niet makkelijk zijn. Vorig jaar waren wij snel klaar. Toen zaten wij in de Holland Series en zijn we daar helemaal de mist in gegaan.”

Tot slot oud-international Raily Legito: “Het was een spannende wedstrijd. Een goede wedstrijd van onze kant. Alle teams willen tegen Neptunus winnen. Tegen ons zijn ze altijd scherp. De laatste jaren hebben wij het altijd een beetje moeilijk tegen Hoofddorp. Maar als je ziet hoe wij nu in de competitie tegen ze hebben gespeeld, dan hoeft dat nu niet het geval te zijn.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page