Jonathan Schoop opgeroepen door Baltimore Orioles

De Nederlandse international Jonathan Schoop wordt morgen door Baltimore Orioles opgeroepen voor de hoofdmacht. Hij volgt daarmee het voorbeeld van Xander Bogaerts, die dit jaar met Schoop samenspeelde in het Nederlands team tijdens de World Baseball Classic. Bogaerts debuteerde twee weken geleden al in de Major League.

Norfolk Tides, het Triple A-team waarvoor de 21-jarige Schoop dit seizoen speelde, verloor vanavond in tien innings met 0-1 van Durham Bulls. Daarmee mist Norfolk Tides voor het eerst sinds 2005 de Play-Offs. Met de nederlaag van vanavond is voor de ploeg uit Norfolk een einde aan het seizoen gekomen.

Dit heeft Baltimore Orioles de mogelijkheid gegeven om zijn selectie uit te breiden met enkele spelers uit het Triple A-team. Eén daarvan is de Curaçaose honkballer Jonathan Schoop. Ook zijn ploeggenoten Josh Stinson en Henry Urrutia kunnen zich direct melden bij de hoofdmacht. Zij speelden al eerder voor Baltimore Orioles in de Majors. Schoop maakt deze week zijn debuut.

Minor League

Schoop speelde dit seizoen 81 wedstrijden in de Minor League, waarvan de meeste voor Norfolk Tides. Voor dit Triple A-team uit de International League sloeg hij 69 honkslagen in zeventig wedstrijden (.256). Schoop kwam tot negen homeruns en 34 binnengeslagen punten. Door een rugblessure miste de honkballer van Curaçao een groot aantal wedstrijden.
Vorige week maakte Baltimore Orioles al bekend Schoop na afloop van het seizoen naar de Arizona Fall League te sturen om extra wedstrijdervaring op te doen.

Baltimore Orioles is momenteel bezig aan een serie uitwedstrijden tegen Cleveland Indians. De kans is groot dat Schoop al tegen deze club zijn debuut kan maken op Progressive Field. Donderdag keert de ploeg terug in Oriole Park voor twee series van vier wedstrijden tegen respectievelijk Chicago White Sox en New York Yankees.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page