Nederlandse internationals terug in LBPN

De Nederlandse internationals Yurendell de Caster en Curt Smith keren deze winter terug in de Liga de Beisbol Profesional Nicaragüense (LBPN). De twee spelers hebben opnieuw een overeenkomst bereikt met Los Tigres de Chinandega, De Caster werd bij deze kampioen vorig jaar Meest Waardevolle Speler in Nicaragua.

De Caster en Smith debuteerden vorig seizoen in de profcompetitie van Nicaragua. In hun eerste jaar leidde het tweetal uit Curaçao zijn team Los Tigres de Chinandega naar het kampioenschap. Vooral De Caster was daarbij van grote waarde. De derde honkman sloeg in 51 wedstrijden de meeste homeruns (13), had de meeste binnengeslagen punten (56) en eindigde het seizoen met het hoogste slaggemiddelde (.416).

Daarmee won De Caster niet alleen de Triple Crown, maar werd hij bovendien uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de LBPN. De Caster was de eerste speler ooit met een Triple Crown in de profcompetitie van Nicaragua. Curt Smith sloot het reguliere seizoen af met 56 honkslagen in 41 wedstrijden (.354). Hij sloeg acht homeruns en had 32 binnengeslagen punten.

Herenigd

In de finale won Los Tigres de Chinandega op 29 januari van dit jaar de beslissende wedstrijd met 2-3 van Los Orientales de Granada. Het was de vierde zege in de best-of-seven. Dat leverde het eerste kampioenschap op voor de club sinds het seizoen 2005/2006.
Voor Los Orientales gooide de Amerikaanse pitcher Chris Cooper. Hij kwam tijdens de afgelopen World Baseball Classic uit voor de nationale ploeg van Italië en heeft inmiddels een overeenkomst gesloten voor een tweede seizoen bij de ploeg uit Nicaragua.

Vandaag sluiten De Caster en Smith hun seizoen in de Verenigde Staten af. De Caster speelt vanavond zijn laatste wedstrijd van het seizoen met Winnipeg Goldeyes. Hij speelde de afgelopen weken 22 wedstrijden bij deze Amerikaanse profclub met een slaggemiddelde van .244 en drie homeruns. Smith speelde dit seizoen 48 wedstrijden voor Lincoln Saltdogs met een slaggemiddelde van .313 en vijf homeruns.
Donderdag 10 oktober moeten zij zich melden bij hun nieuwe club voor de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De Caster en Smith worden bij Los Tigres de Chinandega opnieuw herenigd met de Venezolaanse honkballer Wuillians Vasquez, die in 2010 voor Mr.Cocker HCAW uitkwam in de Nederlandse hoofdklasse. Vasquez sloeg vorig jaar de meeste honkslagen (82) in de LBPN.

Randall Simon

Aankomend seizoen krijgt Nicaragua ook een derde honkballer uit Curaçao in de competitie. Nieuwkomer Gigantes de Rivas heeft voormalig Major Leaguer Randall Simon vast weten te leggen. Simon werd in juli van dit jaar met zijn profclub Tiburones de Puerto Peñasco kampioen in de Mexiaanse Liga Norte de Sonora.

De profcompetitie in Nicaragua begint in de huidige opzet aan zijn negende seizoen. Vier teams nemen deel aan de competitie die start op 25 oktober en doorloopt tot begin januari. In totaal speelt elk team 48 wedstrijden in de reguliere competitie. De halve finales beginnen op 6 januari. De winnaar kwalificeert zich voor de Serie Latinoamericana, een strijd tussen de profkampioenen uit Panama, Mexico, Colombia en Nicaragua.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page