AdoLakers na sanctie laatste in Play-Downs

AdoLakers kan zich gaan opmaken voor promotie-/degradatiewedstrijden tegen de kampioen uit de Overgangsklasse. De Haagse club heeft acht punten in de mindering gekregen nu is gebleken dat de 42-jarige speler Eugene Henson niet speelgerechtigd was.

Eugene Henson maakte tijdens de Play-Downs zijn rentree voor de Haagse ploeg op zondag 25 augustus in de met 9-0 verloren wedstrijd tegen UVV. Hij speelde uiteindelijk vier wedstrijden mee voor AdoLakers en kwam tot drie hits (.273) met twee gescoorde punten. In de met 7-3 gewonnen wedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW sloeg hij twee hits en scoorde hij tweemaal.

Het waren de eerste wedstrijden voor Henson in de hoofdklasse sinds 2011. Hoewel de oud-international wel lid was van de Haagse club, bleek hij niet speelgerechtigd. Op basis van artikel 4.8 van het Reglement van Wedstrijden Topsport heeft AdoLakers hierdoor nu acht punten in de mindering gekregen. Daarmee is de ploeg van Dave Daniëls zeker van de laatste plaats in de Play-Downs en hebben UVV, Mampaey The Hawks en Mr.Cocker HCAW zich geplaatst voor het aankomende hoofdklasseseizoen.

AdoLakers sluit de Play-Downs deze week af met een serie van drie wedstrijden tegen Mampaey The Hawks. De honkballers uit Dordrecht zijn nog volop in de strijd om de eerste plaats in de Play-Downs. Vanaf zaterdag 14 september treft AdoLakers de kampioen uit de Overgangsklasse in de strijd om de enige overgebleven plaats in de hoofdklasse van 2014. De Haagse ploeg eindigde in de reguliere competitie met twee overwinningen in 42 wedstrijden ook al op de laatste plaats.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page