Corendon Kinheim brengt spanning terug in Play-Offs

Corendon Kinheim heeft de spanning in de Play-Offs teruggebracht. In het Rotterdamse Familiestadion boekten de Haarlemse honkballers een uitermate belangrijke zege tegen DOOR Neptunus. In Hoofddorp bracht Rob Cordemans L&D Amsterdam een stap dichterbij de finale.

Slechts één overwinning heeft DOOR Neptunus nodig om zich te plaatsen voor de Holland Series. De formatie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen slaagde er echter niet in om aan die opdracht al vanavond op eigen veld te voldoen. In Rotterdam hielden pitchers David Bergman (Corendon Kinheim) en Diegomar Markwell (DOOR Neptunus) de wedstrijd zes innings lang puntloos, alvorens de Haarlemse ploeg in de slotfase de winst met 1-2 naar zich toetrok.

Bergman stond in de eerste acht innings alleen honkslagen toe aan Gianison Boekhoudt (derde inning) en Gyenuar Lopez (vijfde inning). Corendon Kinheim kwam aanvallend lang niet verder dan hits van René Cremer en Dirk van ’t Klooster in de derde inning. In de zevende inning kreeg de Haarlemse ploeg wel als eerste een punt op het scorebord. Mervin Gario (vier wijd) kon de score openen na hits van Ramiro Balentina en Roy Seltenrijch. Een inning later verdubbelde René Cremer (tweehonkslag) de voorsprong op een honkslag van Bryan Engelhardt. Het maakte een einde aan de wedstrijd van pitcher Diegomar Markwell (2-5-6-2 in 7 1/3 inning).

Gevaar

Concentratie bij Corendon Kinheim-speler Mervin Gario.

Concentratie bij Corendon Kinheim-speler Mervin Gario.
Foto: © Rob Jelsma

Die voorsprong kwam in de tweede helft van de negende inning nog wel in gevaar. Closer Arshwin Asjes, die starter David Bergman (4-1-3-2) na een hit van Raily Legito had afgelost, werd begroet met een tweehonkslag van Dwayne Kemp. Rafael Jozefa sneuvelde hierna in een dubbelspel, maar met een rake klap bracht Gyenuar Lopez wel Legito over de thuisplaat. Een vangbal van Dirk van ’t Klooster maakte hierna voor Kinheim alsnog tijdig een einde aan de wedstrijd.

Corendon Kinheim blijft door dit resultaat in de race voor een plaats in de Holland Series. De Haarlemse honkballers moeten niettemin allebei de resterende wedstrijden van dit weekeinde tegen koploper DOOR Neptunus dan ook winnen.

Minder spannend

De andere wedstrijd uit de Play-Offs was een stuk minder spannend. In Hoofddorp had Vaessen Pioniers geen antwoord op de pitches van Rob Cordemans (5-1-2-1). Hij stond slechts twee honkslagen toe, voordat hij in de achtste en laatste inning werd vervangen voor Daan Henrix. Alleen in de eerste inning kreeg Pioniers een loper veilig op het tweede honk.

Onder leiding van Bas de Jong (3 uit 5) en Björn Hato (4 uit 5) liep L&D Amsterdam snel uit naar een ruime voorsprong. Al in de eerste inning bepaalde De Jong met een homerun de voorsprong op 0-2. Twee innings later sloeg hij ook zijn derde punt binnen en kwamen de Amsterdammers via vier hits op 0-5. Na een punt van Michael Duursma (tweehonkslag) in de zesde inning, klaarde L&D Amsterdam de klus in de achtste inning. In deze slagbeurt sloeg Bas de Jong met een tweehonkslag maar liefst drie ploeggenoten binnen om zijn totaal aantal binnengeslagen punten dit duel op zes te brengen. Pitcher Kevin Miner kreeg voor Vaessen Poniers na 3 1/3 inning werk het verlies op zijn naam.

Bestraft

Mampaey The Hawks scoorde vanavond tienmaal tegen AdoLakers.

Mampaey The Hawks scoorde vanavond tienmaal tegen AdoLakers.
Foto: © Rob Jelsma

In de strijd om de eerste plaats in de Play-Downs wonnen Mampaey The Hawks en UVV allebei hun wedstrijden. The Hawks werkte zich in 6 1/2 innings probleemloos langs het geplaagde AdoLakers, dat vandaag met acht punten in de mindering was bestraft in verband met het mee laten spelen van de onrechtmatige speler Eugene Henson. Kevin Noordzij (7-3-4-0) nam 6 1/3 inning voor zijn rekening. Aanvallend werd hij gesteund met vier punten in de eerste en drie runs in de derde inning. Uiteindelijk kwam Mampaey The Hawks dit duel tot negen hits en scoorde het nog eens drie punten in de zesde inning om de wedstrijd met 10-0 vroegtijdig te kunnen beëindigen. Derde honkman Berend Ruben bracht twee hits, waaronder een driehonkslag in de eerste inning, op zijn naam.

In Bussum scoorde UVV tegen Mr.Cocker HCAW na honkslagen van Brennan Nijhof, Norbert Jongerius (tweehonkslag) en Dennis de Quint driemaal in de derde inning om een 0-1 achterstand weg te werken, maar zag de Bussumse thuisploeg in de zevende en achtste inning niettemin weer langszij komen.
In de gelijkmakende achtste slagbeurt ontsnapte UVV alsnog aan een nederlaag. Vier wijd voor Dennis de Quint, een honkslag van Giovannie Samboe en een vrije loop voor Ferd van Stekelenburg zorgden voor volle honken. Dat bracht closer Sedley Karel op de heuvel. Hij begon nog wel met drie slag voor Mike Bazuin, maar gaf met vier wijd op rij voor Rossini Frolijk en Dennis Ribbens alsnog de winst uit handen: 4-5.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page