Huijer met Everett AquaSox uitgeschakeld in Play-Offs

Lars Huijer is er met zijn de team, Everett AquaSox, niet in geslaagd om door te dringen tot de finale van de Play-Offs in de North West League (Short season Class A). De Nederlandse pitcher werd gisteravond verliezend pitcher in de beslissende wedstrijd tegen Vancouver Canadians.

Everett Aquasox speelde eerst tegen een tegenstander uit de eigen Noord divisie, namelijk Vancouver Canadians (Toronto Blue Jays) en verloren in een best-of-three met 2-0. De ploeg uit Vancouver speelt nu in nogmaals een best-of-three tegen Boise Hawks (Chicago Cubs) uit de Zuid divisie. Dit team won eveneens met een sweep van Salem-Keizer Volcanoes (San Francisco Giants), waar de Curaçaose honkballer John Polonius voor uitkomt.

Vannacht stond Huijer bij Everett Aquasox op de heuvel in de tweede wedstrijd van de serie. De eerste wedstrijd ging met 5-1 verloren, waardoor winst in de tweede wedstrijd noodzakelijk was geworden.

Enthousiast

Huijer was voor aanvang van de wedstrijd erg enthousiast: “In de Play-Offs gooien is natuurlijk spannend, zeker in een best-of-three. De eerste wedstrijd ging verloren, dus het is nu do or die.” Uiteindelijk slaagde Huijer er niet in om zijn ploeg naar de winst te leiden.

De Nederlandse pitcher, die dit seizoen maar liefst achtmaal winnend werper werd, maakte in de eerste inning via twee grondballen en een strikeout nog wel zelf alle nullen, maar zag een inning later zijn ploeg tweemaal in de fout gaan. Doordat Huijer (1-1-3-2) bovendien twee vrije lopen weggaf, twee honkslagen moest toestaan en een wilde worp gooide, kon Vancouver Canadians vijfmaal scoren om zo de vroeg opgelopen 3-0 achterstand om te draaien in een beslissende 3-5 voorsprong.
Huijer werd bij het ingaan van de derde inning vervangen. Vanuit de dug-out zag hij hoe zijn tegenstander nog eens vijf punten in de vierde en één punt in de zevende inning scoorde om uiteindelijk de wedstrijd met 4-11 te winnen.

Trots

Daarmee is voor Huijer een einde gekomen aan een uitermate succesvol seizoen. AquaSox-manager Rob Mummau is erg tevreden over het team, maar zeker ook over zijn Nederlandse troef. “De coach is erg trots dat we kampioen van de eerste en de tweede helft van de competitie zijn geworden”, aldus Huijer. “Wat hij mij meegeeft, is dat te doen wat ik het hele jaar al heb gedaan. Ik heb er hard voor gewerkt en nu is het moment daar.”

Op de vraag of hij nu voor Vaessen Pioniers in een eventuele Holland Series wat kan betekenen: “Als ik toestemming van Seattle Mariners krijg om te spelen, dan zal ik zeker willen.”

Race

In de Appalachian Rookie League is Pulaski Mariners met Scott Ronnenbergh binnen de gelederen nog wel steeds in de race om de titel. De eerste ronde van best-of-three werd met 2-0 gewonnen van Bluefield Jays, waarvoor ook Adaric Kelly uitkkomt. In de tweede ronde is de eerste wedstrijd met 5-3 gewonnen van Greeneville Astros.
Rodney Daal is in de Midwest League (Class A) met de Fort Wayne Tincaps (San Diego Padres) nog in de eerste ronde met wedstrijden tegen Bowling Green Hotrods (Tampa Bay Rays). De eerste wedstrijd in de best of three werd gewonnen met 5-1.

Randolph Oduber heeft inde eerste ronde van strijd om de titel in de Carolina League (Class A Advanced) met Potomac Nationals de eerste wedstrijd van de best-of-three in maar liefst veertien innings gewonnen van Lynchburg Hillcats (Atlanta Braves).
In de International League (Triple A) is Shairon Martis met de Rochester Redwings (Minnesota Twins) nog in de strijd om de titel. De eerste wedstrijd in de best-of-three werd met 7-1 gewonnen van Pawtucket Red Sox, tot voor kort nog het team van Xander Bogaerts.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page