Profar wint DSL met Rangers

Was Jurickson Profar al succesvol voor Texas Rangers, nu heeft deze Amerikaanse proforganisatie ook de vruchten geplukt van zijn jongere broer Juremi. Met het zeventienjarige talent binnen de gelederen won het satellietteam van de club uit Texas deze week de Dominicaanse zomercompetitie.

DSL Rangers, één van de Rookie League-team van Texas Rangers, kende een uitermate succesvol seizoen. Met naast Juremi Profar ook de Curaçaose honkballer Sherman Lacrus in het team werd het team op grote afstand winnaar van de Boca Chica North van de Dominicaanse competitie. Van de 71 wedstrijden werden er 53 gewonnen. Uiteindelijk wist de ploeg zich via de Play-Offs (14-2 en 1-2 winst tegen Boston Red Sox) ook te plaatsen voor de finale.

Daarin begon tegenstander Detroit Tigers de best-of-five zondag met een 2-10 overwinning. Hierna trok Texas Rangers echter de serie naar zich toe met overwinningen op maandag (3-7), dinsdag (7-2) en woensdag (3-8). In de vijfde inning van de beslissende wedstrijd sloeg Profar eergisteren bij een 3-4 voorsprong met een honkslag twee punten binnen. Dat verschil kon Tigers niet meer goed maken. Profar kwam dit duel uiteindelijk tot drie hits met drie binnengeslagen punten.

Foutloos

De Curaçaose honkballers Juremi Profar en Sherman Lacrus speelden alle wedstrijden van de finaleserie op respectievelijk de positie van korte stop en linksvelder. Verdedigend bleven zijn foutloos. Lacrus kwam in vijftien slagbeurten tot drie honkslagen (.200). Daarnaast kreeg hij twee keer vier wijd en eenmaal drie slag. De linksvelder scoorde viermaal en bracht twee punten binnen. Profar kwam tot zeven hits in zestien slagbeurten (.438) met vier binnengeslagen en vier gescoorde runs. De korte stop kreeg tweemaal vier wijd.

Daarmee is een einde gekomen aan een succesvol eerste profseizoen voor de zeventienjarige Juremi Profar. Vorige maand sloot hij de reguliere competitie af met dertien honkslagen, waaronder drie tweehonkslagen, in zijn laatste acht wedstrijden. Zijn prestaties in de laatste acht wedstrijden waren goed voor een slaggemiddelde van .565. Daarmee verhoogde Profar zijn seizoenstotaal tot .281. Profar moest het dit seizoen doen zonder homeruns, maar produceerde wel dertien tweehonkslagen en ging slechts dertien keer uit met drie slag in 63 wedstrijden. Hij  leidde zijn team in tweehonkslagen (13) en binnengeslagen punten (44).

Beste slagman

Beste slagman bij DSL Rangers was zijn eilandgenoot Sherman Lacrus. Nadat hij dit seizoen was gedraft door Texas Rangers werd de buitenvelder van grote waarde voor zijn ploeg uit de Dominicaanse competitie. Lacrus produceerde in de reguliere competitie 49 honkslagen (.330). Hij sloeg de meeste homeruns (4) van zijn hele team, bracht 21 punten over de thuisplaat en scoorde 36 runs.

Wendell Floranus, de enige speler uit de Dominicaanse competitie die dit seizoen uitkwam voor het Nederlands team, sloot vorige maand de reguliere competitie voor Baltimore Orioles af met een verdiende puntengemiddelde van 1.51. De pas achttienjarige Floranus gooide 43 keer drie slag in 77 2/3 innings en kwam tot slechts achttien keer vier wijd. Hij won en verloor drie wedstrijden in vijftien duels als startend pitcher.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page