Ronnenbergh wint Appalachian League Championship Series

Scott Ronnenbergh is gisteravond met de Pulaski Mariners kampioen geworden in de Appalachian Rookie League. In het historische Calfee Park werd tegen Greeneville Astros de eerste titel in deze competitie in de wacht gesleept sinds 1991, toen Pulaski nog deel uitmaakte van de Atlanta Braves-organisatie.

Tegen Greeneville Astros werd na de eerdere winst van 3-5 op woensdag gisteravond in het eigen Calfee Park in Pulaski (Virginia) met 6-5 van het satellietteam van Houston Astros gewonnen. Na afloop van de gewonnen wedstrijd gaf Ronnenbergh aan erg blij met het afgelopen seizoen te zijn: “We voelden eigenlijk al het hele seizoen dat we erg goed waren. We steunden en vertrouwden elkaar er ook in dat we het zowel verdedigend als aanvallend voor elkaar zouden krijgen.”
Het was de kers op de taart. De reguliere competitie werd al afgesloten met de titel in de East Division van de Appalachian League. Pulaski Mariners eindigde met een winst en verlies ratio van 41-27.

Ronnenbergh kwam in de Play-Offs en de Championship Series niet in actie. Ronnenbergh: “Ik moest klaar zijn om erin te komen wanneer het nodig zou zijn. Ik stond de gehele Play-Offs op de hotlist“.  In het reguliere seizoen speelde de Nederlandse reliever vijftien wedstrijden met een verdiende puntengemiddelde van 4.61. Over zijn seizoen is hij best tevreden. “Zeker het laatste deel van het seizoen voelde ik me meer solide.” Over zijn rol in het team was hij duidelijk: “Ik was dit seizoen van closer tot long reliever. En wanneer er een lastige situatie was, moest ik er ook in komen. Dus ik had veel verschillende rollen in het team.”

Holland Series

Het seizoen voor Ronnenbergh zit er op en de vraag is wat nu: “Zondagochtend ben ik weer in Nederland. Dan ga ik hard trainen in het off-season en volgend jaar weer verder.” Volgend seizoen ligt nu natuurlijk nog ver weg, maar toch hoopt Ronnenbergh op een mooi vervolg. “Hopelijk Spring Training en dan een team dat een vol seizoen speelt. Maar iets zeker weten doe je nooit.”

Ronnenbergh kijkt met een schuin oog naar de Nederlandse Play-Offs. Hij is nog steeds lid van Vaessen Pioniers. “Als ze de Holland Series halen, dan kan ik net zoals ik twee jaar terug heb gedaan, in als reliever gooien.”

Rodney Daal

Ondertussen gaat de opmars van de Fort Wayne Tincaps (San Diego Padres) met Rodney Daal binnen de gelederen ook gewoon door. Gisteravond heeft Tincaps zich geplaatst voor de tweede ronde van de strijd om het kampioenschap in de Midwest League (Class A). Dit deed de ploeg ten koste van Bowling Green Hot Rods (Tampa Bay Rays). Fort Wayne Tincaps won met 9-5. Rodney Daal sloeg in de vijfde inning twee punten binnen met zijn achtste homerun van het seizoen.

De volgende tegenstander wordt South Bend Silverhawks (Arizona Diamondbacks). De winnaar over drie wedstrijden van deze confrontatie speelt daarna in de derde finaleronde tegen de winnaar van de serie over drie wedstrijden tussen Quad City River Bandits (Houston Astros) en Beloit Snappers (Oakland Athletics).

Nederlandse international

Potomac Nationals met Nederlandse international Randolph Oduber heeft in twee wedstrijden Lynchburg Hillcats (Atlanta Braves) van zich afgeschud. Na de winst van 2-1 na veertien innings eerder werd er nu met 3-2 van de Hillcats gewonnen. De strijd om de titel in de Carolina League, ook wel de Mills Cup genoemd, wordt nu beslist in de best-of-five tegen Salem Red Sox.

In de best-of-five van tussen Pawtucket Red Sox tegen en het Rochester Redwings (Minnesota Twins) waar Shairon Martis speelt is de stand weer gelijk getrokken. Na de winst van gisteren van Pawtucket is de stand nu 1-1.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page