DOOR Neptunus naar Holland Series

DOOR Neptunus heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de Holland Series. De Rotterdamse honkballers versloegen vanmiddag overtuigend Corendon Kinheim met 2-15. Profhonkballer Kalian Sams maakte zijn seizoensdebuut bij de Rotterdamers. Hij deed dat met een grandslam-homerun in de vierde inning. Vaessen Pioniers hield zichzelf in de race met een 0-2 zege op L&D Amsterdam.

DOOR Neptunus kreeg donderdagavond zijn eerste kans om zich te plaatsen voor de Holland Series. Die kans lieten de Rotterdammers zich door de vingers glippen. Vandaag lieten ze dat niet nogmaals gebeuren. In het Haarlemse Pim Mulierstadion sloeg de formatie van Evert-Jan ’t Hoen hard toe. Al in de tweede inning opende Gyenuar Lopez na zijn honkslag de score. Een inning later volgden nog eens vier hits, waaronder een tweehonkslag van Benjamin Dille. Daarmee liep de voorsprong snel op tot 0-4.

De genadeklap volgde in de vierde inning door Kalian Sams. De profhonkballer keerde eerder deze week terug in Nederland na zijn turbulente profseizoen bij Seattle Mariners, San Diego Padres en Texas Rangers. Voor de Rotterdamse ploeg bleek hij een welkome versterking. Nadat Neptunus via punten van Adrian Anthony en Shaldimar Daantji al op 0-6 was gekomen, sloeg Sams met volle honken de bal over de omheining van het rechtsveld. Zijn grandslam-homerun bracht DOOR Neptunus op 0-10.

Vroegtijdig einde

Kalian Sams keerde bij DOOR Neptunus terug met een grandslam-homerun.

Kalian Sams keerde bij DOOR Neptunus terug met een grandslam-homerun.
Foto: © Rob Jelsma

Zowel in de vierde als zesde inning kon Bryan Engelhardt, na respectievelijk een tweehonkslag en honkslag, de thuisplaat passeren op een hit van Mervin Gario. Maar daarmee kon Corendon Kinheim een vroegtijdig einde van de wedstrijd niet voorkomen. Terwijl pitcher Orlando Yntema (3-3-8-0) de wedstrijd uit kon gooien, kwam de Haarlemse bullpen in het slot van het duel nog in de problemen. In de zevende inning moest Pim Walsma hits incasseren van Shaldimar Daantji (tweehonkslag), Dwayne Kemp en Gyenuar Lopez. Mede daardoor liep Neptunus alsnog uit naar 2-15 en kon het materiaal na zeven innings worden opgeborgen.

Pitcher Nick Veltkamp kreeg het verlies op zijn naam. Hij kreeg in de eerste vier innings acht van de twaalf honkslagen van Neptunus tegen.
Met de overwinning is titelverdediger Corendon Kinheim uitgeschakeld. De Haarlemse honkballers sluiten morgen het seizoen af met hun laatste wedstrijd tegen DOOR Neptunus. Kinheim heeft alleen nog kans om de derde plaats in handen te krijgen. DOOR Neptunus, de winnaar van de reguliere competitie, heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de Play-Offs.

Bekijk het fotoverslag

Taaier

Vince Rooi sloeg vandaag voor Vaessen Pioniers de winst bij elkaar.

Vince Rooi sloeg vandaag voor Vaessen Pioniers de winst bij elkaar.
Foto: © Rob Jelsma

Evenals DOOR Neptunus had ook L&D Amsterdam vandaag aan een overwinning voldoende om zich te plaatsen voor de Holland Series. De Amsterdammers hadden daarvoor al donderdag de basis gelegd, toen Vaessen Pioniers met 0-11 werd verslagen. Vandaag bleken de honkballers uit Hoofddorp echter een stuk taaier. De ploeg van hoofdcoach Robert Klaver steunde het heuveloptreden van Josh Rickards met een foutloze wedstrijd. Rickards (7-4-5-0) stond in zeven innings slechts vijf honkslagen toe. Uiteindelijk kwam L&D Amsterdam dit duel tot zes hits, maar wist het niet te scoren.

Daardoor had Pioniers aan punten in de tweede en derde inning voldoende om zicht te houden op de Holland Series. Vince Rooi had bij beide punten een belangrijk aandeel. In de tweede inning opende hij na zijn honkslag op het pitchen van Kevin Heijstek de score. Een inning later sloeg hij in een Hoofddorpse rally met zijn tweede hit Zerzinho Croes binnen. Rooi kwam dit duel uiteindelijk tot drie van de negen Hoofddorpse honkslagen.
Door dit resultaat blijft Vaessen Pioniers in de race om een plaats in de Holland Series. Morgen spelen Pioniers en Amsterdam in de laatste wedstrijd uit de Play-Offs om het tweede toegangsbewijs voor de Holland Series. De winnaar van die wedstrijd staat volgende week tegenover DOOR Neptunus in de finale.

Bekijk het fotoverslag

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page